Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Tichete de ordine la ajutoarele alimentare europene


Aproape cinci sute de focșăneni s-au înscris, ieri, pentru a primi pachetele cu ajutoare alimentare europene oferite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor defavorizate. Spre deosebire de anii trecuți, distribuirea alimentelor s-a făcut în baza unor tichete de ordine, sub supravegherea unui echipaj de poliție pentru a preveni eventualele incidente, cum s-a întâmplat în anii trecuți. A fost un singur eveniment, cu o persoană care a încercat să treacă peste rând și a fost luată la rost de celelalte persoane care așteptau să le vină rândul. Viceprimarul Marius Iorga a afirmat că oamenii au venit să obțină pachetele cu alimente de la primele ore ale dimineții iar metoda tichetelor de ordine s-a dovedit utilă pentru a preveni îmbulzeala. „Prima zi de distribuire a pachetelor cu alimente a fost lipsită de incidente. Am realizat aceste tichete de ordine iar totul a decurs foarte bine până acum. Până acum am emis o mie tichete de ordine și au fost ridicate circa 500 de către beneficiari. Din acestea, în prima zi au fost distribuite pachete cu alimente pentru 350 de persoane”, a explicat viceprimarul Iorga.
    Distribuția alimentelor către beneficiari se face din incinta Liceului nr. 4, din strada 1 Decembrie 1918. Programul de distribuire este între orele 8.30 – 16.30, de luni până sâmbătă inclusiv. Pentru a evita îmbulzeala din anii trecuți, Primăria a decis ca distribuirea alimentelor să fie realizată în ordine alfabetică. Astfel, în prima săptămână, 8 – 13 decembrie, se vor prezenta persoanele cu numele de familie de la A la H. În a doua săptămână, 15-20 decembrie, se vor prezenta persoanele cu numele de familie de la I la R. A treia etapă, în perioada de până la sfârșitul anului, cu excepția zilelor 25-27 decembrie, se vor prezenta persoanele cu numele de familie de la S la Z.
    Titularii cupoanelor trebuie să se prezinte obligatoriu cu buletinul sau cartea de identitate. În cazul persoanelor care nu au primit cupoane și care se încadrează în categoria persoanelor defavorizate, acestea trebuie să depună o cerere la Primăria Focșani, cu actele doveditoare și urmează să fie înscrise pe listele suplimentare. Ele vor putea ridica pachetele cu alimente în săptămâna 5 – 10 ianuarie 2015.
    Legea prevede că de acest program beneficiază familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; șomerii care primesc o indemnizație lunară de până la 400 de lei, precum și cei care nu mai primesc această indemnizație; pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună; pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizației sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, cei care primesc alocație pentru susținerea familiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?