Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Parada portului popular la Școala „Mihail Armencea“ din Adjud


Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea’’ din Adjud și-au demonstrat patriotismul, în cadrul activității extracurriculare închinate Zilei Naționale a României. Activitatea, desfășurată sub îndrumarea profesorilor coordonatori Luminița Lungu, Alina Milea, Niculina Balercă și Reta Strat, a început cu intonarea Imnului României. Elevii au urmărit un film istoric, apoi au subliniat faptul că „românul s-a născut poet”, prin recitarea unor poezii patriotice, iar corul școlii, Melos, a interpretat diferite cântece.
De asemenea, s-a desfășurat și o paradă a portului popular românesc din diferite zone ale țării. Pe holul școlii au fost expuse obiecte decorate cu motive populare și lucrate manual de elevi și părinții sau buniciilor,  cu care s-a colaborat în cadrul orelor de consiliere și orientare. Activitatea dedicată Zilei Naționale a României, s-a încheiat cu dansuri populare executate de elevii claselor a VI-a și a VII-a.
Reprezentanții școlii din Adjud spun că scopul activității a fost acela de a încuraja elevii să poarte costumele populare atât de valoroase, să-și utilizeze creativitatea în decorarea unor obiecte și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de istoria neamului, tradițiile și obiceiurile românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?