Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Grădinița cu program prelungit nr. 23 din Focșani, finalistă la categoria „Școala tuturor abilităților”


Grădinița nr. 23 cu program prelungit din Focșani, condusă de directoarea Adrieana Soare, s-a numărat printre cei cinci nominalizați din întreaga țară la categoria „Școala tuturor abilităților” din cadrul celei de-a cincea ediții a Galei Persoanelor cu Dizabilități ce a avut loc ieri, în capitală. Instituția, care are un număr total de 175 de elevi, dintre care 9 cu handicap, derulează un proiect de integrare a copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă în cadrul programului CRED (Centrul de Resurse pentru Educație și Dezvoltare).
    Totodată, în perioada 2000-2014 Grădinița a derulat cursul pentru părinți prin metoda „Educați așa!”, s-au efectuat participări la seminarul de formare „Pași spre educația incluzivă în grădinițe” și la cursul de formare „Educația incluzivă în grădinițe”, organizat de Asociatia RENINCO România. De asemenea, s-a realizat participarea la cursul de formare socio-emoțională a copilului, organizat de Fundația „Copiii noștri”, participarea la cursul de formare „Autismul la grădiniță”, organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) și s-au abordat metode didactice pentru fiecare copil în parte, realizându-se un curriculum adaptat.
    Grădinița a accesibilizat sediul pentru preșcolari, făcând rampe, afișe de atenționare și sensibilizare vizuală a părinților celorlalați copii, a organizat dezbateri cu familiile preșcolarilor pentru a facilita și susține incluziunea copiilor cu dizabilități în grădinițe de masă, a mediatizat rezultatele copiilor speciali, pentru a încuraja susținerea și acceptarea din partea celorlalți colegi. Și nu în ultimul rând, Grădinița nr. 23 cu program prelungit a integrat în total nouă preșcolari cu dizabilități, dintre care trei cu Sindrom Down și șase cu autism.
    Secțiunea „Școala tuturor abilităților” a promovat unități de învățământ de masă care au integrat persoane cu dizabilități și care au proiecte de integrare a copiilor sau tinerilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?