Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Persoanele judecate pentru contrabandă cu țigări rămân în arest


Persoanele judecate în dosarul de contrabandă cu țigări, printre care și afaceristul din Adjud Cristofil Mera, rămân în arest. Asta pentru că la finele săptămânii trecute, magistrații Curții de Apel Galați au respins contestațiile inculpaților din dosar împotriva deciziei magistraților Tribunalului Vrancea, care au hotărât să-i judece în stare de arest preventiv. „Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Frecăuțanu Ion, Bolbocean Mihail, Ududovici Dumitru, Popovici Aurel, Mera Cristofil și Motilică Alexandru, împotriva încheierii de ședință din 10.11.2014 a Tribunalului Vrancea, dosar 2893/91/2014. Obligă pe fiecare inculpat – contestator la plata a câte 60 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluția instanței.
    Reamintim că mai mulți vrânceni, dar și persoane din alte județe și din Republica Moldova, au fost trimiși în judecată într-un dosar de contrabandă cu țigări, prejudiciul fiind estimat la aproape 4 milioane de lei. Printre cei trimiși în judecată se numără și administratorul unei firme din Adjud, firmă ce are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri”. Membrii grupării au fost ajutați în activitatea infracțională de lucrători cu atribuții de control la Punctul de trecere a frontierei Stânca-Costești, județul Suceava, față de care cauza a fost disjunsă în favoarea Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Suceava.
    În ceea ce-l privește pe Cristofil Mera, el este judecat pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă calificată. Vrânceanul, care până să fie arestat administra o societate din Adjud, este acuzat că începând din luna aprilie a.c.,  împreună cu alți membri ai grupării și prin acțiuni repetate, a ajutat membrii grupului să introducă ilegal în țară 356.960 pachete cu țigări, cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre, apoi a ajutat la transportul, deținerea și vânzarea țigărilor. 
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?