Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și FOTO! Activitate informativ-preventivă pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, desfășurată azi în Piața Unirii din Focșani

Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.
Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe.
De aceea, astăzi, 18 iunie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, în Piața Unirii din mun. Focșani, o activitate de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.
Beneficiarii acțiunii au fost informați cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise, fiind evidențiate efectele dăunătoare ale acestora asupra sănătății și calității vieții și oferite recomandări cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă.
Cei prezenți au putut testa ochelarii simulatori pentru cunoașterea efectelor consumului de alcool și de droguri, dar și starea de intoxicare cu acestea.
Pentru ca informația să fie percepută mult mai clar, tinerilor le-au fost oferite informații pertinente și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, activitățile desfășurate fiind de natură să sprijine tinerii în luarea deciziilor corecte cu privire la consumul de substanțe interzise.
De asemenea, elevii au fost informați cu privire la urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât aceștia să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente.

*

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?