Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Păncenii s-au fotografiat alături de tricolor, pe 1 Decembrie


Elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și-au invitat  concetățenii, ieri, de 1 Decembrie, să-și dovedească spiritul patriotic prin zâmbete, în cadrul campaniei „De 1 Decembrie, Zâmbește!”, realizată de Asociația Tinerilor pentru România. Cea de a II-a ediție a proiectului s-a desfășurat și la Panciu, la inițiativa elevei Cristina-Maria Apostu, alături de colegii ei din Clubul de Voluntariat IMPACT „Perfect LIS” Sorina Cristian și Andreea-Georgiana Caragață, componente Trupei de Teatru „Protha”, Cătălina Mazăre și Cosmin Alexandru Dumitru, și încă două colege care și-au arătat dorința de a se alătura campaniei, Elena-Cristina Pîsu și Mădălina Amărioarei.
Dacă anul trecut doar 17 orașe au dorit să-și manifeste bucuria și mândria de a fi români prin intermediul acestei campanii, anul acesta numărul a fost considerabil mai mare, respectiv 46 de orașe din țară și două de peste hotare. Ieri dimineață, elevii au realizat fotografii profesioniste tuturor celor care au dorit să împărtășească zâmbetul lor și celorlalți, urmând ca pozele să fie postate pe pagina oficială de Facebook a Asociației, într-un album rezervat orașului Panciu.
Campania din orașul Panciu a fost susținută și de primarul Iulian Nica. Acesta a răspuns cu plăcere invitației de a se alătura păncenilor care și-au demonstrat, prin zâmbet, spiritul patriotic și mândria de a fi român. „Am susținut cu plăcere această campanie și mă bucur că ea a fost bine primită de pănceni. Pe această cale, doresc să le mulțumesc elevilor de la Liceul Teoretic «Ioan Slavici» pentru inițiativa de a include și orașul Panciu în rândul celor peste 40 de orașe din țară care au aderat la această inedită acțiune. Profit de această ocazie pentru a-mi reafirma interesul constant față de inițiativele și proiectele Liceului Teoretic «Ioan Slavici», pe care le-am sprijinit și le voi susține în mod necondiționat!”, a declarat primarul Iulian Nica.

Tinerii care au inițiat această acțiune spun că scopul proiectului este de a reda românilor încrederea în propria națiune și de a-i determina să-și manifeste bucuria cu acest prilej. „Consider că ideea proiectului demarat de Asociația Tinerilor pentru România este una excelentă, întrucât în ziua de astăzi tehnologia a avansat foarte mult, iar site-urile de socializare fiind la îndemâna oricui, mulți români se pot împărtăși de bucuria transmisă prin intermediul acestor fotografii. Este de datoria noastră, ca popor, să le arătăm oamenilor că noi iubim această națiune, să le inspirăm și celorlalți mândria și starea de beatitudine pe care o resimțim în această mare zi de sărbătoare și să ameliorăm starea de deznădejde în care unii au picat”, afirmă eleva din clasa a XII-a Cristina-Maria Apostu. „Ziua Națională este un prilej de bucurie pentru toți românii, o zi în care mai mult ca oricând ar trebui să existe ideea de unitate. Prin acest proiect am reușit să strângem zâmbete pentru țara noastră și să fim împreună cu ocazia acestui important eveniment. La mulți ani românilor de pretutindeni!”, a adăugat eleva Elena-Cristina Pîsu.
Actrița de la „Protha”, Cătălina Mazăre, consideră că „acest proiect este un imbold pentru cetățeni, nu doar să-și sărbătorească țara o dată pe an, ci să-și aducă contribuția în a face din această țară un loc mai bun, unde oamenii sunt respectați”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?