Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: Prăjitură cu ricotta, nucă și miere


http://www.inbucatariilelumii.eu
Ingrediente:
2-3 foi din aluat foietaj 
făină Arpis 
50 g smântână dulce 
100 g zahăr 
350 g brânză ricotta, 
nuci, miere, scorțișoară, 
Mod de preparare:
Se prepară aluatul foietaj sau se cumpără foile gata preparate. Dacă se optează pentru prepararea aluatului foietaj, după ce se frământă se presară pe masă un strat subțire de făină Arpis, apoi se întind foile foarte subțiri și se pun în tavă. Se rumenesc foile de plăcintă la foc mic în cuptor (aproximativ10 minute – în funcție de cuptor). Între timp se bate smântâna cu zaharul cu mixerul Dekassa până ce compoziția se întărește. Se adaugă brânza ricotta și se amestecă bine până se încorporează. Se scot foile coapte din cuptor și se fărâmițează bine într-o formă de tort (căreia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse în formă se așează nuci, scortisoară, miere și jumătate din compoziția de smântână și ricotta. Peste compoziție se mai așează un strat de foi fărâmițate. Se completează cu nuci, scorțișoară și miere. Apoi se adaugă restul de compozitie și se acoperă cu ultimul un strat de foi. Se servește cu miere, scortișoară și nuci mărunțite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?