Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO: Apă caldă CU PROGRAM pentru abonaţii ENET


ENET a restricționat furnizarea apei calde în municipiul Focșani din cauza reviziilor obligatorii la motoarele Rolls – Royce de la noua centrală termică. Furnizarea apei calde va fi asigurată dimineața, în intervalul 5-10 și seara, în intervalul 16 – 24, iar directorul ENET, Manole Merchea, spune că această situație va dura aproximativ o săptămână. Reprezentanții ENET au precizat că furnizarea căldurii nu va fi afectată de aceste revizii. Potrivit unui comunicat de presă, după cinci mii de ore de funcționare a noilor motoare, în conformitate cu prevederile contractuale încheiate cu furnizorul, trebuie efectuate reviziile și corectate deficiențele apărute. „În aceste condiții ne vedem nevoiți să reducem perioada de alimentare cu a.c.c., asigurând totodată apa caldă în perioadele de consum, dimineața și seara, programând lucrările de verificare/calibrare, întreținere în restul timpului”, se arată în comunicatul ENET.
    Decizia restricționării furnizării apei calde de consum i-a luat prin suprindere pe consilierii locali municipali. La ședința ordinară de aseară, câțiva aleși locali i-au reproșat directorului ENET, Manole Merchea, lipsa de comunicare, faptul că trebuie să afle din presă despre restricțiile impuse la furnizarea apei calde. „Este o lipsă de comunicare. Vă rog, comunicați cu noi. Dacă nu dumneavoastră, atunci agamanul”, a cerut consilierul Liviu Oloeriu.
    Managerul ENET a prezentat motivele pentru care se impune această revizie și a explicat că, dacă nu se face revizia la motoare, atunci se pierde garanția oferită de producător. „Este un program legat de mentenanța celor două motoare Rolls – Royce. Anumite operațiuni se fac doar cu motoarele reci, de exemplu reglarea culbotorilor. În aceste condiții, am considerat că cel mai bine atât pentru abonații noștri cât și pentru întreprindere, este să asigurăm apa caldă când sunt vârfurile de consum, adică dimineața și seara”, a afirmat managerul ENET, Manole Merchea. Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a comunicat mai devreme decizia restricționării furnizării apei calde, primarul Decebal Bacinschi a explicat că ENET nu este subordonat Primăriei. „Ca voi toți, doresc ca locuitorii municipiului Focșani să aibă apă caldă și căldură. Am spus de atâtea ori: ENET nu este subordonat primăriei municipiului Focșani. De ce nu vorbiți cu dânsul (n.r. Manole Merchea)?”, le-a spus ziariștilor, primarul Decebal Bacinschi. 

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?