Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Focșani. Sărbătoare la Ziua Recoltei din Piața Moldovei

Focșănenii au petrecut câteva ore de sărbătoare la Ziua Recoltei organizată, duminică, în Piața Moldovei din municipiu. Evenimentul a fost deschis de primarul Focșaniului, Cristi Misăilă și președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, alături de care s-au aflat consilieri locali, consilieri județeni, primari din localitățile vrâncene dar și o delegație din raionul Anenii Noi, Republica Moldova. „Este o tradiție să sărbătorim Ziua Recoltei în luna octombrie și să îi promovăm pe producătorii noștri din Vrancea. Sunt cei care ne aduc în Piața Moldovei cele mai bune și frumoase legume, fructe, brânzeturi sau preparate din carne care aduc faimă pieței din Focșani”, a arătat primarul Cristi Misăilă. Edilul a precizat că intenția administrației locale este de a realiza un proiect de modernizare a Pieței Moldovei prin care să fie oferite cele mai bune condiții atât producătorilor agricoli, comercianților dar și clienților care vin să-și facă cumpărăturile.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, i-a felicitat pe producătorii vrânceni care își aduc produsele în cea mai mare piață a Focșaniului și a amintit de istoria seculară a Pieței Moldovei.„Dacă veți merge în Barcelona sau în alte orașe din Europa veți vedea că au o hală așa cum am avut la Focșani până în 1973, o hală care exista de la 1876 – 1877 ”, a arătat președintele Cătălin Toma. Hala Moldovei, cum era denumită înainte această zonă comercială, a fost demolată în 1973 și refăcută sub forma actuală, care însă nu mai corespunde nevoilor prezente, nu asigură spații adecvate de vânzare pentru comercianți și pentru producătorii agricoli.

Sărbătoarea dedicată producătorilor și comercianților locali de legume, fructe, produse din carne și brânzeturi a fost deschisă de artiștii de la Ansamblul Țara Vrancei care au prezentat meșteșugul vinului și au susținut un recital de dans și muzică populară tradițională. Ulterior, pe scena amplasată în interiorul Pieței Moldovei au urcat artiști cunoscuți precum: Nicu Paleru, Ro Mania, Etno.

„Marcată încă din antichitate prin celebrarea roadelor pământului şi a zeiţelor Demetra, la greci, şi Ceres, la romani, Ziua Recoltei a fost sărbătorită duminică în Piața Moldovei din Focșani, în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a primarului Focșaniului, Cristi Misăilă, a subprefecților Claudia Lavinia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece, a consilierilor județeni și municipali și a multor primari din județul nostru. O sărbătoare a pământului şi a ţăranului, care, după un an de muncă, se poate mândri cu rodul muncii. Un program cultural artistic unde s-a regăsit prestaţia ansamblului folcloric Țara Vrancei care a reuşit prin elementele autentice româneşti să evidenţieze multitudinea de obiceiuri, tradiţii, datini din județul Vrancea”, a transmis Administratia Piețelor Focșani S.A.

Evenimentul a fost organizat de Administrația Piețelor Focșani, împreună cu Primăria Focșani, Teatrul Municipal și Ansamblul Țara Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?