Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Situaţie incertă la PEDIATRIE! Medicul Munteanu A PICAT la proba scrisă


Medicul Gheorghe Munteanu (FOTO) nu a luat notă de trecere la proba scrisă, susținută în vederea ocupării postului de șef Secție Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani. Potrivit unor surse oficiale, el a obținut doar 20 de puncte, iar pentru a promova i-ar mai fi trebuit încă 50. 
Ieri, la sediul Spitalului Județean de Urgență Focșani a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de medici șefi de secții. Potrivit surselor noastre, medicul Liviu Petrea, care candidează pentru funcția de medic șef al Secției de Chirurgie Generală, medicul Dana Mariana Dincă, ce concurează pentru șefia UPU-SMURD, și doctorița Gabriela Florea, care candidează pentru șefia Secției de Psihiatrie, au obținut câte 100 de puncte.
Doctorul Dinu Maiorov, care dorește să fie șeful Laboratorului de Radiologie, medicul Mitel Burcă, ce candidează pentru șefia Secției de Cardiologie, doctorița  Viorica Andronic, care vrea să devină șefa Laboratorului de Anatomie Patologică, și medicul Daniela Nicolescu, care candidează pentru șefia Secției de Pneumologie, au obținut câte 90 de puncte. Medicul Mariana Aignătoaie, care concurează pentru postul de medic șef al Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, a obținut 80 de puncte. Singurul care a picat proba scrisă este pediatrul Gheorghe Munteanu.
Trei medici nu s-au prezentat la examinarea scrisă. Este vorba de doctorița Georgeta Șerban, care candidează pentru șefia Secției de Boli Infecțioase, Mariana Buleu, care vrea să fie șefa Secției de Neurologie, și Carmen Iacob, care candidează pentru șefia Secției de Neonatologie. Managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, ne-a declarat că pentru ocuparea acestor posturi, dar și pentru funcția de șef Secție Pediatrie va fi organizat un nou concurs. „Pentru acești medici vom organiza un nou concurs, cu aviz de la Ministerul Sănătății. Până va fi organizat un nou concurs, vom decide în Comitetul Director ce vom face cu șefii respectivelor secții”, ne-a declarat Mândrilă.
Din comisiile de examinare au făcut parte directorul medical al Spitalului Județean, medicul Valentin Ochean, care a fost președinte, un medic din spital, specialist în secția pentru care s-a dat concursul, un reprezentant al Colegiului Medicilor, un reprezentant al Ministerului Sănătății, respectiv Carmen Gheorghiu din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, și un secretar, mai exact medicul Cătălin Groza.
În perioada imediat următoare, conducerea Spitalului Județean va trebui să facă demersuri pentru organizarea unui nou concurs pentru ocuparea posturilor de medici șefi în cadrul secțiilor: Pediatrie, Boli Infecțioase, Neurologie și Neonatologie, dar și pentru secțiile de Medicină Internă și Obstetrică Ginecologie, unde până acum nu a fost niciun candidat.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?