Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ani grei de pușcărie pentru înșelăciuni prin metoda „accidentul”


Șapte persoane, judecate de magistrații Judecătoriei Focșani pentru infracțiuni de înșelăciune prin metoda „accidentul”, au fost condamnate. La ultimul termen, majoritatea inculpaților au susținut că sunt nevinovați. Afirmațiile lor nu i-au înduplecat pe magistrați, care le-au aplicat tuturor pedepse cu executare, inclusiv unei femei.
    Astfel „condamnă pe inculpata Stoleru (fostă Predescu) Emilia Lăcrămioara, în prezent în Penitenciarul Bacău, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune (…) la o pedeapsă de 4 ani închisoare. Revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată (…) de Judecătoria Brașov, definitivă prin decizia penală (…) pronunțată de Tribunalul Brașov, aceasta urmând a fi executată alături de pedeapsa aplicată prin prezenta sentință, inculpata având de executat în total 7 ani închisoare. (…) deduce din pedeapsă perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la 26 noiembrie 2013, la zi. Condamnă pe inculpatul Stoleru Iftene, deținut în Penitenciarul Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) la 6 ani închisoare. (…) contopește restul neexecutat de 2 ani 7 luni și 9 zile din pedeapsa de 8 ani 3 luni și 730 zile aplicată prin sentința penală (…) pronunțată de Judecătoria Galați, definitivă prin decizia penală (…) a Tribunalului Galați, cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentință, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, sporită cu 1 an, în total 7 ani închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Stoian Marcel, deținut în Penitenciarul Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) la 7 ani închisoare. (…) contopește restul neexecutat de 9 ani 1 lună și 8 zile din pedeapsa de 10 ani și 6 luni închisoare și 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute (…) stabilită prin sentința penală (…) pronunțată de Judecătoria Galați, definitivă prin decizia penală (…) pronunțată de Curtea de Apel Galați, cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentință, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare de 9 ani 1 lună și 8 zile închisoare sporită cu 1 an, în total 10 ani, 1 lună și 8 zile și 6 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor”, se arată în soluția instanței.
    Cel de-al patrulea inculpat în dosar, Costel Lazăr, deținut în Penitenciarul Galați, a fost condamnat la 6 ani de închisoare. În cazul său a fost contopit și un rest de pedeapsă neexecutat de 3 ani 8 luni și 6 zile din pedeapsa de 8 ani închisoare, aplicată prin sentința Judecătoriei Brăila, rămasă definitivă printr-o decizie a Curții de Apel Galați. Astfel, inculpatul are de executat pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, sporită cu 1 an, în total va executa 7 ani închisoare. 
Al cincilea inculpat, Senin Panțică, care a susținut că este nevinovat și că anchetatorii i-ar fi spus să-i dea pe ceilalți în gât ca să nu fie „băgat” și el, a primit șapte ani de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu restul neexecutat de 10 ani 10 luni și 28 zile din pedeapsa de 16 ani închisoare (…) pronunțată de Tribunalul Vrancea, definitivă prin decizia penală (…) pronunțată de ÎCCJ, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea sporită cu 1 an, în total având de executat 11 ani 10 luni și 28 de zile.
De asemenea, condamnați au fost și Bogdan Ionuț  M. și Florin Cristian P.. „Condamnă pe inculpatul Mușat Bogdan Ionuț, deținut în Penitenciarul Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) la o pedeapsă de 7 ani închisoare. Constată că infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la 4 ani închisoare prin sentința penală (…) pronunțată de Judecătoria Brăila, este concurentă cu infracțiunea pentru care i s-a aplicat o pedeapsă de 10 ani și 6 luni închisoare prin sentința penală (…) pronunțată de Judecătoria Galați, definitivă prin decizia penală (…) pronunțată de Curtea de Apel Galați. Constată că pedeapsa de 4 ani închisoare a fost executată în perioada 18.01.2010 – 17.01.2014. (…) contopește restul neexecutat de 5 ani 8 luni și 13 zile din pedeapsa de 10 ani și 6 luni închisoare, cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentință, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare sporită cu 1 an, în total având de executat 8 ani închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Parfene Florin Cristian, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) la o pedeapsă de 3 ani închisoare. (…) obligă fiecare inculpat la câte 1200 lei cheltuieli judiciare către stat. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 20 noiembrie 2014”, se mai arată în soluția instanței.
    Înșelăciunile au fost comise în 2013. Victimele, trei la număr, au fost înșelate după ce au fost anunțate că rudele lor au avut accidente de circulație și au nevoie de bani. Sumele au fost depuse în conturi, de unde au fost scoase de Emilia Lăcrămioara P.. Persoanele care le-au sunat pe femeile înșelate s-au dat drept comisari de poliție ori avocați.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?