Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Vidra scapă de datoriile vechi cu sprijin de la Guvern


Arieratele (n.r. – datorii mai vechi de 90 de zile) Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și ale Spitalului Comunal Vidra vor fi plătite în totalitate, cel târziu luna viitoare. Zilele trecute, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost postată o Hotărâre de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, hotărâre potrivit căreia arieratele celor două spitale vrâncene vor fi plătite în totalitate.
Spitalul Județean de Urgență Focșani are arierate de peste 6 milioane de lei. Constantin Mândrilă (FOTO), managerul unității, spune că spitalul va ajunge la 0 cu datoriile istorice în urma sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a trimis nenumărate memorii la Ministerul Finanțelor. „Într-adevăr, arieratele vor fi plătite, dar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, nu făcea memorii peste memorii la Ministerul de Finanțe, iar eu nu eram trimis la București, din 3 în 3 zile, pentru a rezolva acest lucru. Memoriile au fost făcute pentru suma de 10 milioane de lei, din care 6 milioane arierate și 4 milioane plăți restante. Este o mare gură de oxigen pentru spital. Practic, este salvarea spitalului plătirea acestor arierate”, ne-a declarat managerul Mândrilă. Astfel, după ce vor fi plătite arieratele, Spitalul Județean de Urgență Focșani va rămâne cu plăți restante în valoare de 4 milioane lei.
În ceea ce privește Spitalul din Vidra, Ministerul de Finanțe va plăti arieratele în valoare de 128 mii lei. Managera unității, Lăcrămioara David, spune că, în acest fel, va putea achiziționa combustibilul necesar pentru încălzirea pacienților în această iarnă. După plata acestor arierate, spitalul va mai rămâne cu datorii de 100 mii lei.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?