Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bebelușii, fără protecție în fața unor boli grave


Sute de bebeluși, din întreg județul, riscă să rămână neprotejați în fața unor boli grave, deoarece unitățile medicale vor rămâne, în curând, fără vaccinuri. Este vorba de vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu mai are în stoc nicio doză de Pentaxim, dar mai sunt 273 de doze în cabinetele medicilor de familie. Medicul Marina Maiorov, din cadrul DSP, spune că aceste doze sunt insuficiente, iar luna aceasta vor fi epuizate. „Noi nu mai avem pe stoc vaccin Pentaxim, iar la cabinetele medicilor de familie mai sunt 273. În mod normal, folosim 400 de doze pe lună. Acest vaccin se administra la vârsta de 4 luni, iar copiii care rămân neimunizati vor fi recuperați imediat cum vom primi serurile. Noi am anunțat ministerul și sperăm să ne vină cât mai repede dozele de care avem nevoie. Totuși, copiii primesc protecție împotriva acestor boli prin administrarea vaccinului hexavalent”, ne-a declarat medicul Maiorov. 
Părinții care vor să-și protejeze copiii pot să achiziționeze singuri serurile din farmacii, o singură doză costând 250-300 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?