Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Calificative de „foarte bine” pentru șefele învăţământului vrâncean


Åžefii Inspectoratului Åžcolar Județean (IÅžJ) Vrancea au primit calificative maxime din partea Ministerului Educației Naționale (MEN) pentru activitatea desfășurată în anul școlar 2013-2014. Atât inspectorul școlar general, profesoara Vasilica Zaharia, cât și inspectorul școlar general adjunct, Luminița Balaban, au primit calificative de „Foarte bine”. De cealaltă parte, și directoarea Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți” (CCD) Vrancea, profesoara Aurelia Neagu, a fost notată tot cu „Foarte bine” de minister.
Reprezentanții MEN au apreciat activitatea celor două profesoare, de la organizarea și desfășurarea examenelor școlare, la gestionarea problemelor curente din școlile județului. „Am primit calificativele de la minister pentru anul școlar 2013-2014. Acestea au vizat activitatea directorului CDD și a inspectorului general și general adjunct din cadrul ISJ Vrancea. Calificativele au fost de foarte bine pentru cele trei persoane”, a spus Vasilica Zaharia, inspector general în cadrul ISJ Vrancea.
Evaluarea activității manageriale a celor trei s-a făcut prin autoevaluare. La solicitarea comisiei din cadrul MEN, reprezentanții ISJ și CCD au avut obligația de a pune la dispoziția MEN toate documentele necesare evaluării. De asemenea, cei evaluați, în afară de completarea fișelor tip, au fost obligați să elaboreze și câte un raport.

   Ce înseamnă aceste calificative

Rezultatul evaluării se concretizează în acordarea calificativului anual, astfel: 100-90 de puncte: „Foarte bine” – validarea pe funcție; 89,99-80 de puncte: „Bine” – validare pe funcție; 79,99-70 de puncte: „Satisfăcător” – monitorizare și reevaluare la un interval de 3-6 luni; sub 70 de puncte: „Nesatisfăcător” – invalidare pe funcție (încetarea contractului de management educațional încheiat în calitate de inspector școlar general/inspector școlar general adjunct/director al Casei Corpului Didactic).

 

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?