Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VREMEA se menţine caldă


Vineri, în regiunile sudice și estice valorile termice diurne se vor încadra în limitele specifice acestei date calendaristice, cerul va fi mai mult noros și, mai ales în cursul zilei, va ploua sau va burnița, în general slab, în Oltenia, local în Muntenia și izolat în Moldova, Dobrogea și sudul Banatului. În restul teritoriului vremea se va menține ușor mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, înnorările vor fi temporare, iar condițiile de ploaie destul de reduse.
Îndeosebi spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Moldova și 17 grade în Dealurile de Vest. Minimele termice, ușor mai ridicate decât mediile climatologice la nivelul întregii țări, se vor situa, în general, între 0 și 8 grade.
La București, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme normală pentru această dată, în timp ce minimele nocturne se vor situa ușor peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în prima parte a zilei, trecător va mai ploua slab sau va burnița, iar vântul va mai avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.
La munte, în Munții Banatului și în Carpaților Meridionali, cerul va fi mai mult noros și mai ales în cursul zilei va mai ploua, în general slab. În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare, iar ploi vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Îndeosebi spre sfârșitul intervalului, pe văi și în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceață. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?