Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

VIDEO şi GALERII FOTO: Contractul de lucrări la proiectul SALVAMONT a fost semnat


Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a semnat, ieri, contractul de lucrări al proiectului „Înființare baze salvamont S+P+E în comunele Nistorești și Păulești și reabilitare salvamont cabana Rucăr din comuna Soveja, județul Vrancea”. Înființarea Salvamont Vrancea, dar și proiectul mai sus menționat au fost inițiate, susținute și promovate de președintele Marian Oprișan. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,4 milioane de lei.

    Președintele Marian Oprișan a semnat, ieri, contractul de lucrări în cadrul contractului de finanțare al proiectului „Înființare baze salvamont S+P+E în comunele Nistorești și Păulești și reabilitare salvamont cabana Rucăr din comuna Soveja, județul Vrancea”. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,4 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR a declarat că înființarea bazei Salvamont Vrancea este esențială pentru dezvoltarea turismului montan în Vrancea.
    Acesta a arătat că modernizarea DN 2D Focșani-Vidra-Lepșa-Ojdula-Târgu Secuiesc-Brașov și înființarea unui centru de informare turistică la Lepșa sunt doar câteva dintre obiectivele necesare pentru dezvoltarea turismului. „În perspectiva finalizării drumului național 2D Focșani-Vidra-Lepșa-Ojdula-Târgu Secuiesc-Brașov e normal să punem bazele unei dezvoltări turistice durabile. În acest sens am finalizat clădirea care va fi Centru de informare turistică la nivelul comunei Tulnici. În acest sens pregătim și domeniul schiabil Lepșa care, din nefericire, în perioada doamnei Udrea nu s-a bucurat de atenția guvernului și de atenția portocaliilor, de atenția unor susținători, că tot avem alegeri prezidențiale, nu s-a bucurat de sprijin absolut deloc. S-au făcut domenii schiabile și telegondole în zone ale țării în care nu merge niciun turist. Deci proiectul domeniul schiabil al județului Vrancea pe care îl avem și pe care l-am pus foarte bine la punct, în următorii ani va deveni o realitate”, a precizat Marian Oprișan.
    Åžeful administrației județene a arătat că în acest context dezvoltarea turismului la nivelul județului Vrancea nu se poate face fără Salvamont, fără oamenii de munte, care vor fi în permanență la datorie și care vor fi chemați de fiecare dată să rezolve problemele de urgență de la nivelul turismului montan, problemele cetățenilor aflați în pericol în zona de munte și pe tot teritoriul județului Vrancea. „Cele trei baze Salvamont vor fi dotate cu mijloace și echipamente specifice, ATV-uri și Snowmobile folosite la intervenții, necesare asigurării condițiilor optime de salvare în aria montană, iar membrii celor trei formații de Salvamont vor fi de asemenea, dotați cu echipamente profesionale specifice desfășurării activității. Fiecare dintre cele trei baze va fi dotată cu sisteme de telecomunicații speciale”, a precizat Marian Oprișan.

 

   Baze salvamont în localitățile Nistorești, Păunești și Soveja

    Proiectul Salvamont presupune construirea unor baze salvamont în localitățile Nistorești, Păunești și reabilitarea și extinderea celei existente la Soveja. Conform calendarului activităților proiectului, a fost demarată procedura de achiziție publică privind atribuirea contractului de execuție lucrări, iar ofertantul câștigător a fost desemnat SC P.I.F. & L.M.S. COMPANY S.R.L. Focșani. Valoarea contractului de lucrări este de 2.230.989,97 lei fără TVA. Contractul de lucrări prevede realizarea a două construcții noi cu subsol, parter și etaj în comunele Păulești și Nistorești și reabilitarea bazei Salvamont Soveja.     Pe lângă lucrările de construcții la viitoarele baze Salvamont de la Păulești și Nistorești se vor realiza rețele de canalizare și apă potabilă, rețele de hidranți, rețea distribuție energie electrică, alei etc. Cele două clădiri vor avea subsol, unde se vor amenaja garajele pentru vehiculele și snowmobilele folosite în intervenții. La parter va fi amplasat cabinetul de prim ajutor cu grup sanitar aferent acestuia, iar la etaj vor fi amenajate trei dormitoare care pot găzdui maxim două echipe a câte 6 (șase) salvamontiști. Suprafața construită la sol va fi de 148,86 mp.
    În cazul bazei Salvamont de la Soveja este nevoie de o reabilitare a construcției existente, reabilitare ce implică hidroizolarea exterioară cu un strat  bituminos pentru a stopa infiltrațiile, aplicarea de termo sistem, schimbarea tâmplăriei existente cu alta din profile PVC, aplicarea pe podul construcției a unei saltele de vată minerală, refacerea instalației termice și a finisajelor interioare și exterioare, schimbarea și repararea pardoselilor.

   Salvamont Vrancea a fost înființat în luna martie 2010

    Salvamont Vrancea a fost înființat în luna martie 2010, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Este pentru prima dată în istoria județului când vrâncenii pot beneficia de serviciile unor salvamontiști. La patru ani de la înființare, Salvamont” Vrancea are un sediu, a fost dotat cu echipamentul necesar pentru intervenții și urmează să fie construite alte două baze salvamont în zona de munte a județului. În 2012, Serviciul Salvamont Vrancea a reabilitat 12 trasee turistice din munții Vrancei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?