Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Iliescu: Gestul preşedintelui Băsescu de a renunţa la serviciile poliţiei rutiere, o încălcare a Constituţiei


Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, ieri, că, din punctul său de vedere, gestul șefului statului Traian Băsescu, de a renunța la serviciile poliției rutiere este „arbitrar și inacceptabil pentru o democrație consolidată”, reprezentând chiar o încălcare a Constituției.
„Asta este o încălcare a Constituției, un gest arbitrar, inacceptabil într-o democrație consolidată. Nu ne jucăm cu așa ceva”, a afirmat președintele de onoare al PSD.
Fostul președinte a participat la Sesiunea științifică Jubiliară – „Hidrologia și gospodărirea apelor – provocări 2025 pentru dezvoltarea durabilă a resurselor de apă”, desfășurată la Academia de Åžtiințe Agricole București.
Președintele Traian Băsescu a dat dispoziție, sâmbătă, ca efectivele Ministerului Administrației și Internelor să nu mai participe la măsuri de asigurare a protecției șefului statului, începând cu data de 24 septembrie, ora 17,00.
Decizia a fost luată în contextul participării unor angajați ai Ministerului Administrației și Internelor la un marș desfășurat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, au precizat aceleași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?