Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Sportiv de performanţă, suspectat de trafic de droguri


Un adolescent din Adjud, medaliat la Campionatul Național de Atletism pentru Juniori la proba de aruncare a suliței, dar și la Campionatul Mondial de Atletism, aceeași probă, ce a avut loc anul acesta în Turcia, este suspect într-un dosar de trafic și consum de droguri, dosarul fiind  instrumentat de politiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea. Potrivit unor surse, adolescentul M. B., în vârstă de 16 ani, este suspect în dosar alături de mai multe persoane din Adjud și județul Bacău.
Ieri după amiază, anchetatorii au organizat și un flagrant, în timpul căruia un investigator sub acoperire a cumpărat droguri de la suspecți. De asemenea, au efectuat 8 percheziții domiciliare. Potrivit unor surse oficiale, 6 dintre acestea au fost efectuate în locații din Adjud și alte două în locații din Sascut, județul Bacău. Aceleași surse ne-au precizat că, în urma perchezițiilor, au fost găsite droguri, respectiv hașiș și marijuana. Întreaga cantitate de stupefiante descoperită a fost ridicată de anchetatori pentru continuarea cercetărilor.
Totodată, aseară, aproximativ 20 de persoane, majoritatea tinere, au fost aduse la audieri, urmând să le povestească anchetatorilor de unde își procurau drogurile, unde le vindeau, dar și pe ce sume de bani. Unele dintre persoanele audiate au calitatea de inculpate, altele de martore. Mai mult, suspecții au fost nevoiți să explice când și cum și-au început activitatea infracțională.
Potrivit anchetatorilor, activitatea infracțională a suspecților ar dura de mai mult timp, cel puțin de la începutul acestui an, iar suspecții cereau aproximativ de 60 de lei pentru un gram de stupefiante. Sursele noastre ne-au spus că, uneori, comercianții de „senzații tari” își mai și înșelau clienții cu privire la cantitatea de droguri pe care o comercializau.
Aceleași surse oficiale ne-au spus, aseară, că urmau să fie emise ordonanțe de reținere pe numele mai multor persoane, cel puțin patru, iar printre ele s-ar putea număra și băiatul din Adjud, care a făcut performanță în sport. 
Anul acesta, polițiștii de la SCCO și procurorii DIICOT au organizat mai multe acțiuni, în timpul cărora au identificat mai multe persoane, care se ocupau cu traficul și consumul de droguri. Mare parte a celor vizați au fost tineri, unii dintre ei elevi de liceu, care au ajuns după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?