Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO: PSD Focşani acuză sabotajul afişajului electoral de către ACL


PSD acuză membrii ACL că încearcă să îi păcălească pe focșăneni prin folosirea afișelor cu candidatul social democrat în locuri neautorizate din municipiu. Reacția conducerii organizației social democrate din Focșani are loc după ce în ultimele zile au fost sesizate cazuri în care afișele electorale ale PSD au fost lipite pe stâlpi, contoare de gaze, tomberoane. Directorul de campanie al PSD pentru Focșani, Cătălin Vrabie, a declarat, ieri, într-o conferință de presă că afișele nu au fost lipite de echipele membrilor social democrați.
    Cătălin Vrabie a explicat că încă de la începutul declanșării campaniei electorale s-a transmis dispoziție către membrii PSD de a nu lipi afișe decât în locurile stabilite. El a arătat că afișele nu au elemente de siguranță și pot fi copiate. „Probabil că adversarii noștri au găsit o ultimă modalitatea de a încerca să submineze rezultatul pe care îl vom avea la Focșani având în vedere tendința ultimelor zile”, a afirmat Cătălin Vrabie. Acesta a precizat că membrii PSD vor monitoriza cazurile de afișaj electoral în locuri neautorizate iar asemenea cazuri vor fi sesizate către Poliție. „Am sesizat, la sfârșitul săptămânii trecute și la începutul acestei săptămâni, în locuri neautorizate, afișaj electoral al PSD. Anunțăm că PSD, organizația Focșani, nu a făcut acest afișaj. Suntem în dezacord cu acest mod de afișaj. Avem o hotărâre de Consiliu Local care permite afișajul numai în locurile special amenajate. Am găsit pe tomberoane, pe stâlpi, pe contoare de gaze, afișe ale PSD. Aducem la cunoștința cetățenilor din Focșani că organizația noastră a luat decizia, de la începutul campaniei, să nu utilizeze acest mod de afișaj electoral. Am urmărit prin membrii noștri dacă această decizie a fost respectată și am ajuns la concluzia că, într-o formă sau alta, probabil competitorii electorali au găsit o modalitate de a ne crea o problemă de imagine referitor la acest lucru”, a afirmat Cătălin Vrabie.

    Primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, spune că până acum afișele lipite în locuri neautorizate au fost îndepărtate și nu au fost făcute sesizări către Poliție. Edilul a explicat că nu au fost aplicate amenzi și speră că nici nu vor fi astfel de cazuri până la finalul campaniei electorale. „Au fost lipite afișe în anumite zone. Afișele au fost îndepărtate imediat, nu au fost sesizări din partea Poliției Locale sau Poliției Municipiului Focșani. Nu au fost aplicate amenzi și sunt convins că până la terminarea campaniei electorale nu vom avea surprize de niciun fel”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
    De asemenea, consilierul local Liviu Oloeriu, a afirmat că echipele de membri PSD care se ocupă de afișajul electoral au fost instruite să lipească doar în locurile autorizate din municipiu, pentru a respecta deciziile Consiliului Local referitoare la afișajul electoral. „Am stabilit că afișajul îl facem pe proprietăți private și numai acolo unde avem acceptul proprietarilor și în locurile prevăzute de hotărârea Consiliului Local. Cele pe care le vedeți în alte locuri să știți că nu sunt puse de organizația Focșani, noi respectăm hotărârile Consiliului Local”, a afirmat consilierul local Liviu Oloeriu. Reamintim că o hotărâre a Consiliului Local stabilește modul în care poate fi realizat afișajul electoral în perioada campaniei electorale. Afișajul electoral în afara spațiilor special amenajate este interzis, iar beneficiarii afișajului pot fi amendați cu sume cuprinse între 600 și 1.000 lei.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?