Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O femeie de 43 de ani și un bebeluș au murit din cauza pneumoniei


Doi vrânceni au murit, săptămâna trecută, după ce au fost diagnosticați cu pneumonie. Este vorba de un bebeluș de 6 luni, din Nereju, care a murit în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean și de o femeie de 43 de ani, din Tătăranu, care a decedat în secția de Boli Infecțioase. Astfel, numărul deceselor cauzate de pnemonie, în Vrancea, a ajuns la șase.
Și numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonii a crescut săptămâna trecută. Aproximativ 1.500 de persoane, de toate vârstele, s-au prezentat la medici. Potrivit informațiilor oferite de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, cu viroze au fost diagnosticate 1.221 persoane, 87 necesitând internare în spital, iar cu pneumonii au fost diagnosticate 268 de persoane, 85 fiind internate în spital. Cei mai afectați de viroze și pneumonii au fost copiii și adolescenții, aproximativ 100 necesitând internare în spital.
Medicii din cadrul DSP au amintit care sunt cele mai simple măsuri ce trebuie luate pentru prevenirea extinderii infecțiilor respiratorii. Printre acestea amintim: vaccinarea persoanelor cu risc crescut; călirea organismului prin expunerea adecvată la soare, aer și mișcare; alimentație bogată în minerale și vitamine provenite din fructe și legume proaspete; hidratarea corectă cu sucuri naturale, ceaiuri calde cu lămâie și miere, evitând în același timp alcoolul, cofeina și fumatul, ce pot agrava simptomele; spălarea frecventă a mâinilor mai ales după suflarea nasului și venirea în contact cu persoane bolnave; folosirea batistelor igienice în caz de tuse sau strănut, suflarea corectă a nasului; curățarea și dezinfectarea veselei, a tacâmurilor, a jucăriilor copiilor ori de câte ori unul dintre membrii familiei este bolnav; aerisirea frecventă a locuințelor, locurilor de muncă, sălilor de clasă; evitarea aglomerărilor și a contactului cu persoanele bolnave și expunerea la frig și umezeală; utilizarea hainelor groase cu protecție împotriva frigului.
În cazul apariției bolilor respiratorii acute febrile, trebuie respectate următoarele măsuri: izolarea la domiciliu; anunțarea imediată a medicului de familie, iar când medicul nu poate fi contactat, persoana trebuie să se prezinte de urgență la camera de gardă a unei unități medicale de boli infecțioase; evitarea automedicației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?