Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Locuri de muncă pentru șomeri


Muncitorii necalificați în industria confecțiilor și operatorii confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice au cele mai mari șanse de angajare zilele acestea, potrivit listei locurilor de muncă vacante, dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea. Pentru ei sunt disponibile 34, respectiv 20 oferte de muncă din totalul de 71 existente. În rest, mai pot spera să se angajeze vrâncenii șomeri calificați ca mecanic auto, vânzător, agent comercial, contabil, brutar, agent servicii clienți, tractorist și tâmplar universal. Totodată, pe listă figurează două posturi pentru muncitori necalificați în agricultură, dar și unul de bibliotecar, deși înscrierile la concursul pentru acestă slujbă s-au terminat de mult!
    Dacă în Vrancea sunt doar 71 de locuri de muncă disponibile, în țările din Comunitatea Economică Europeană oferta a crescut la 1.210 posturi, fiind valabilă până la data de 13 noiembrie. În Germania se pot angaja persoanele calificate ca: instalator întreținere (mecanic industrial), asistent medical, specialist electronică/ inginerie industrială, electrician, inginer acționări electrice, programator/ ingineri acționări electrice, software developer web, dezvoltator software, dezvoltator IT, inginer electrotehnică, tehnician pentru asamblare și instalare echipamente cuptoare, web developer, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, îngrijitor bătrâni și asistent/ însoțitor persoane în vârstă.
    În Marea Britanie au mari șanse de angajare asistenții medicali, dar și persoanele de meserie pedagog social, șofer autocamion, medic veterinar și asistent social. În Irlanda se caută zece psihiatri, 14 asistenți medicali, un doctor oftalmolog și un J2EE developer, iar în Norvegia câte doi bucătari preparate indiene și medici oncologi. O sută de lucrători în agricultură și un medic specialist patolog se pot angaja în Danemarca, 20 de mecanici/ electricieni auto în Polonia și 800 de muncitori necalificați în agricultură pot încheia contracte de muncă cu angajatori din Spania, pentru recoltarea căpșunilor. În Austria sunt solicitați câte zece coordonatori echipă pentru muncă în domeniul forestier și zugravi (zugrăveli și gletuieli), iar în Ungaria 50 de confecționeri huse mașini, 75 șoferi autocamion și un manager adjunct de marketing și vânzări.
    Informații suplimentare se pot obține la telefon 0237.224.677, persoană de contact Daniela Brihoianu din cadrul AJOFM Vrancea, și la telefon 0237.230.186, persoană de contact Melania Bălescu din cadrul Agenției Locale pentru ocuparea Forței de Muncă Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?