Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Polițiștii au căutat elevi prin baruri. Și au găsit


Polițiștii au organizat, miercuri, o acțiune ce a avut drept scop prevenirea unor acte de violență în unitățile de învățământ, dar și în apropierea acestora. Un alt obiectiv a fost prevenirea absenteismului școlar. Potrivit oamenilor legii, numărul elevilor care absentează de la ore este din ce în ce mai mare. „Având în vedere că Semestrul I al anului școlar preuniversitar 2014-2015 este în plină desfășurare, s-a constatat o tendință de creștere a numărului elevilor care absentează de la cursuri la nivelul județului Vrancea, fapt ce poate conduce la înregistarea unor fapte antisociale în care pot fi implicați elevii. În baza acestor considerente și conform dispozițiilor Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, la data de 04.11.2014, între orele 10.00-13.00, pe raza localităților urbane s-au organizat acțiuni pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar”, au precizat oamenii legii.
    În timpul acțiunii, au fost verificate zeci de baruri și cafenele, mai ales cele din apropirea unităților de învățământ, acolo unde elevii aleg să-și petreacă timpul când nu au chef de cursuri. Astfel, zeci de elevi au fost prinși pe picior greșit, mare parte dintre ei fiind găsiți în cafenelele și barurile de pe raza municipiului Focșani. Polițiștii urmează să informeze conducerile școlilor de la care provin chiulangii, dar și pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, în ideea că se vor lua măsuri împotriva celor care pleacă de la ore și-și pierd timpul în baruri. „Au fost verificate 43 baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri 64 elevi, dintre care 50 numai în municipiul Focșani. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, au transmis polițiștii.
În afară de faptul că i-au căutat pe elevi prin baruri, oamenii legii și-au îndreptat atenția și către barmanii și administratorii localurilor, care au fost informați cu privire la faptul că nu au voie să vândă alcool minorilor. Acestora li s-a atras atenția că dacă vor mai încălca legea, riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 lei. „Barmanii și administratorii localurilor verificate au fost instruiți în ceea ce privește interdicția de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancțiunea contravențională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei”, au mai precizat polițiștii.
    Polițiștii spun că activitățile pe această linie vor fi intensificate spre finalul anului, astfel de acțiuni urmând să aibă loc săptămânal, ocazie cu care polițiștii de proximitate se vor deplasa la unitățile de învățământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței în școli și a absenteismului școlar.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?