Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Cum să ajungi în Italia. Varianta unui INFRACTOR


Un tânăr din comuna Vulturu a plănuit în detaliu comiterea unui furt, dar și cum să scape de acuzații. Primul plan l-a dus la bun sfârșit, nu și pe cel de-al doilea. În prezent el se află în arestul IPJ, fiind trimis în judecată de procurori. În judecată a fost trimis și un bărbat din Odobești, care a furat 500 de euro dintr-un șifonier.

    Florin M., de 19 ani, din comuna Vulturu, care a furat o mașină și a vândut-o la un centru de colectare a fierului vechi, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.
    Ideea comiterii faptei i-a încolțit în minte în seara zilei de 9 octombrie, pe când se afla într-un bar din localitate, împreună cu trei persoane, printre care și păgubitul. Cei patru au consumat alcool, apoi inculpatul și-a invitat amicii la Focșani, sub pretextul că este ziua lui și vrea să le facă cinste. Ajunși în Focșani, ei s-au oprit la un local de la Bulevardul Unirii. Au stat acolo o vreme, iar în timp ce proprietarul mașinii juca la aparate, inculpatul i-a cerut cheile autoturismului pe motiv că și-a uitat portmoneul în autoturism și nu are cu ce să plătească consumația. A primit cheile autoturismului și dus a fost. 

A vândut mașina la fier vechi

    Pe raza comunei Cîmpineanca, tânărul fără experiență în ale șofatului a ajuns cu mașina într-un podeț. Nu a avariat-o tare, astfel încât și-a putut continua deplasarea. Apoi, a ajuns cu mașina într-o vie și a rămas acolo până în dimineața zilei de 10 octombrie. A lăsat mașina în vie, dar nu înainte de a lua din ea un telefon mobil, suma de 700 de lei și documentele autoturismului. A venit la Focșani cu intenția de a căuta un centru de colectare a fierului vechi pentru a valorifica autoturismul sustras.
    După ce și-a pus treburile la punct, Florin a luat un taximetru și a cerut să fie dus în locul în care lăsase autoturismul. Ajuns acolo, l-a rugat pe taximetrist să-l tracteze până la centrul de colectare a fierului vechi, lucru care s-a și întâmplat. Nu i-a dat bani taximetristului, ci casetofonul și boxele mașinii, pe care le demontase în prealabil. Apoi, a vândut mașina la fier vechi contra sumei de 419 lei.
După ce a scăpat de autoturism și s-a văzut cu banii în buzunar, băiatul a mers prin magazine și și-a înnoit garderoba. Totodată, el și-a achiziționat și un bilet cu destinația Italia, vrând astfel să dispară pentru a nu fi tras la răspundere.
Planul i-a fost dat peste cap de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, care în urma verificărilor pe care le-au făcut au reușit să-l identifice ca fiind autorul furtului. A fost dus la sediul poliției pentru audieri și nu a negat comiterea faptei. A recunoscut ce a făcut, fiind apoi reținut. Ulterior, a primit mandat de arestare preventivă. Mandatul a fost emis pe 11 octombrie, fiind valabil până pe 9 noiembrie.

A furat 500 de euro din șifonier

    La instanță a ajuns și dosarul unui bărbat din Odobești, care a furat 500 de euro. Daniel M., de 41 de ani, care este și recidivist, va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În rechizitoriul procurorilor se arată că infracțiunea a fost comisă în data de 3 august a.c. Atunci, inculpatul, care locuiește în același imobil cu partea vătămată, cu ajutorul unei chei potrivite, a intrat în camera acesteia și, din șifonier, a furat suma de 500 de euro, bani pe care i-a cheltuit. În rechizitoriu se arată că prejudiciul nu a fost recuperat. 
La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, iar partea vătămată se constituie parte civilă în dosar exact cu suma care i-a fost sustrasă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?