Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Contrabandişti de ţigări, prinşi cu focuri de armă


   Peste un milion de țigarete au găsit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cotești într-o mașină, în care se aflau doi cetățeni moldoveni. Unul dintre ei a luat-o la fugă prin vie, iar polițiștii au tras un foc în plan vertical pentru a-l opri. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe Iurie Å¢urcan, dar judecătorii nu au emis mandat de arestare pe numele său. Acesta nu știe cum au ajuns țigările în mașina sa.

   Doi bărbați din Republica Moldova sunt cercetați de polițiștii vrânceni pentru contrabandă cu țigări, evaziune fiscală și deținere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal. Unul dintre ei, Iurie Å¢urcan, de 37 de ani, din Scoreni, a fost reținut în noaptea de luni spre marți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar ieri a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Nu a fost arestat, dar i s-a interzis să părăsească România pentru o perioadă de 30 de zile. Åži cel de-al doilea moldovean, Dimi-tri Åžalari, de 28 de ani, este cercetat în stare de libertate.
Luni, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești au oprit în trafic, la Popești, o autoutilitară. Mașina era condusă de Å¢urcan, iar în dreapta se afla Åžalari. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit în mașina moldovenilor 51.000 de pachete cu țigări, respectiv 1.020.000 de țigarete, pachetele nefiind timbrate. Cei doi nu    le-au putut arăta polițiștilor documentele de proveniență. 
   Când a văzut că nu mai are scăpare, unul dintre ei a luat-o la fugă printre rândurile de viță de vie. Oamenii legii nu l-au lăsat să scape și au luat-o după el. Somat fiind, moldoveanul tot nu a vrut să renunțe la goana ne-bună, motiv pentru care polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical. Atunci, moldoveanul fugar s-a oprit.

Mașina a fost indisponibilizată

   După audieri, care    s-au încheiat târziu în noaptea de luni spre marți, împotriva lui Å¢urcan s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, dar judecătorii nu au emis mandat de arestare preventivă pe numele său. Pentru moment, el a rămas fără mașină, aceasta fiind indisponibilizată, potrivit site-ului Inspectoratului General al Poliției Române. Totodată, pachetele cu țigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru stabilirea activității infracționale a celor doi bărbați. „La data de 4.03.2013, pe DN 2 E85, în localitatea Popești, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Cotești au depistat în trafic pe Å¢. Iurie, de 37 de ani, din localitatea Scoreni, Republica Moldova, și pe S. Dimitri, de 28 de ani, din localitatea Brăila, Republica Moldova, în timp ce transportau 51.000 pachete țigări netimbrate. Întrucât cei doi suspecți au încercat să se sustragă activităților de control, a fost folosit armamentul din dotare, fiind executat foc de avertisment în plan vertical, conform procedurilor de linie. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală, corpurile delicte fiind ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților, Å¢. Iurie fiind reținut pentru 24 de ore”, au transmis polițiștii vrânceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Bărbatul reținut nu recunoaște nimic
 
   Chiar dacă țigările au fost găsite în mașina pe care o conducea, șoferul nu recunoaște nimic. Å¢urcan a povestit că s-a deplasat spre România cu mașina personală, pe care a lăsat-o într-o parcare din apropierea vămii Albița.  A ajuns la Focșani cu un alt mijloc de transport, în municipiu fiind contactat de o persoană care i-a cerut să conducă duba în care au fost găsite țigările, la București. Cât privește țigările, moldoveanul a susținut că nu știe nimic de proveniența lor. În ceea ce-l privește pe Åžalari, acesta a declarat că a fost luat la ocazie, în vamă. A susținut că nu știe nimic de proveniența țigărilor.
   Anchetatorii urmează să stabilească dacă între cei doi există sau nu o legătură. Dacă țigările ar fi ajuns la destinație, câștigul ar fi fost de aproximativ 50 mii euro, după estimarea anchetatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?