Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Militarii americani au vizitat Mausoleul Mărășești


În cea de-a doua zi a exercițiului „Platinum Linx 15-03”, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată și colegii lor americani au executat mai multe „misiuni”, apoi au vizitat Mausoleul Eroilor din Mărășești.
    Potrivit informațiilor primite de la locotenent Garofița Buzoianu, ofițerul de presă al Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, „patrula debarcată a acționat în teren accidentat, cu aplicarea procedurilor standard de instruire și aplicare, proceduri cunoscute și însușite atât de militarii români, cât și de cei americani, participanți în teatrele de operații internaționale. Pe itinerariul de deplasare, cele două plutoane mixte au avut de traversat o zonă periculoasă, urmărindu-se reacția militarilor la acționarea unui dispozitiv exploziv improvizat, procedurile aplicate în cazul unui atac complex, precum și reacția la ambuscadă. Totodată, buna desfășurare a activității a fost favorizată de cunoașterea limbajului de specialitate și a terminologiei militare specifice acțiunilor de luptă, în cadrul multinațional, astfel încât plutoanele mixte au executat toate momentele tactice ca structură compactă”.
    A urmat modulul de sprijin medical, coordonat de un instructor american, alături de un subofițer sanitar al batalionului. Aceștia au prezentat principalele tehnici de acordare a primului ajutor pe câmpul de luptă, experiența acumulată pe parcursul misiunilor în teatrele de operații internaționale, unde au fost nevoiți să se confrunte cu diferite situații dificile, fiind vizibilă prin promptitudinea cu care au demonstrat practic fiecare procedeu. Standardele înalte privind cunoașterea acestor proceduri de către personalul medical al unității, precum și de către partenerii americani, sunt o dovadă clară a faptelor de curaj și profesionalism din momentele în care au fost puși în situație reală, în câmpul de luptă din teatrele de operații externe, acțiunile lor conducând la salvarea de vieți omenești.
    „Echipa de sprijin prin foc reprezintă o structură care acționează pentru identificarea și prioritizarea sprijinului prin foc, pentru a îndeplini misiunea de luptă încredințată, presupunând cunoașterea capabilităților inamicului și a posibilelor obstacole, astfel încât în momentul angajării țintelor să obțină eficiența maximă a focului. A doua zi a exercițiului comun româno-american Platinum Linx 15-03 a presupus și familiarizarea partenerilor americani cu câteva date din istoria poporului român, prin vizitarea Mausoleului Eroilor Neamului de la Mărășești, mărturie a faptelor de arme ale românilor din Primul Război Mondial”, a adăugat locotenent Buzoianu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?