Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Copaci putreziți și trotuare cârpite pe strada primarului Bacinschi


Strada Miron Costin din Focșani. Mă așteptam să arate ca în palmă, cum s-ar spune, însă realitatea mi-a demonstrat că nici pe departe nu este așa. Trotuarele sunt cârpite cu bitum, proaspăt turnat ce-i drept, șoseaua nu are cratere adânci, dar nici prea netedă nu este. Faptul că pe această stradă locuiește însuși primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, m-a făcut să cred că s-a aflat de fiecare dată în capul listei de investiții. Adevărul este că m-am înșelat!
Strada Miron Costin dă în parcul de lângă Teatrul Municipal, fiind foarte aproape și de Piața Moldovei. Blocurile nu au mai mult de patru etaje, la parter fiind prevăzute cu garaje. În general, sunt bine îngrijite, nu același lucru se poate spune, însă, și despre spațiile verzi. Acum sunt năpădite de frunze îngălbenite, dar nici astă vară nu cred că au arătat mai bine. Doar ici-colo se poate vedea câte un arbust, care în urmă cu câteva luni probabil că a și înflorit, în rest sunt doar buruieni. Surprinzător este faptul că pe această stradă nu am întâlnit niciun câine… în schimb o pisică mi-a atras atenția și m-a făcut să o pozez.
Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, locuiește pe această stradă din 1983. Spune că de când s-a mutat, nu s-a mai făcut nicio modernizare la spații verzi, asfalt sau trotuare. „Nu s-a făcut nimic de când m-am mutat acolo, din 1983. S-au făcut ceva reparații doar la trotuare, au fost cârpite pe ici-colo. Blocurile le-am cumpărat cu tot cu garaje. Mai sunt astfel de blocuri și în alte zone ale orașului, nu doar la noi. Dacă dă Dumnezeu, anul viitor vrem să refacem parcul de la Teatru și automat intră toată zona în reabilitare. Va arăta foarte frumos, că o să se termine și lucrările la fosta Prefectură”, a precizat edilul.
Potrivit acestuia, copacii urmează a fi tăiați, căci sunt bătrâni și nu mai arată bine. „Spațiile verzi sunt ca vai de mama lor. Copacii sunt bătrâni și putreziți și trebuie tăiați. Am plantat deja alți copaci, așteptăm să crească”, a adăugat Decebal Bacinschi.

Potrivit wikipedia, Miron Costin (n. 30 martie 1633 – d. 1691) a fost un cronicar moldovean, unul dintre primii scriitori și istoriografi din literatura română. Erudit, cunoscător de limbi străine și conștient de rolul culturii în evoluția statelor, Costin a trecut în eternitate lăsând posterității o operă valoroasă atât din perspectivă istorică, documentară, cât și din punct de vedere literar.
Activitatea dregătorului, a diplomatului ce se remarcă prin patriotism și ură împotriva asupritorilor nației sale, cunoașterea tuturor aspectelor politicii din vremea sa, experiența luptătorului s-au împletit cu preocupările cărturarului, ale istoricului devotat pământului strămoșesc și ale scriitorului deschizător de drumuri în literatura română.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?