Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Calendarul examenelor pentru absolvenții din învățământul profesional și tehnic preuniversitar


Calendarul examenelor în vederea obținerii certificatelor de calificare profesională pentru absolvenții din învățământul profesional și tehnic preuniversitar în anul școlar 2014-2015 a fost publicat de Ministerul Educației Naționale în Monitorul Oficial.
Potrivit calendarului, absolvenții au la dispoziție mai multe sesiuni pentru obținerea certificatelor. Astfel, absolvenții anului de completare învățământ special, nivelul 2 de calificare, vor da examenele în februarie 2015; absolvenții învățământului postliceal, nivel 3 avansat, vor da examenele în februarie și august 2015. Absolvenții stagiilor de pregătire practică, nivelul 3 de calificare, mai exact absolvenții școlilor profesionale de 2 sau 3 ani, vor putea da examene în sesiunea din mai și august 2015, iar absolvenții de liceu – filiera tehnologică, nivelul 4 de calificare, au sesiunea de examene în perioada mai-iunie 2015.
Absolvenții școlilor postliceale ce țin de Ministerul Afacerilor Interne, care au următoarele calificări profesionale: agent de poliție, agent de poliție de frontieră, subofițer de jandarmi și subofițer de pompieri și protecție civilă, nivel 5 de calificare, au la dispoziție o singură sesiune de calificare, în luna iunie. Absolvenții învățământului postliceal militar: maiștri militari și subofițeri, dar și forțe terestre și forțe navale vor putea da examenele de calificare în luna iulie. În ceea ce îi privește pe absolvenții școlilor postliceale, calificarea asistent medical generalist, aceștia vor da examenele în luna august.
Graficul de desfășurare a examenelor AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?