Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Andrei Tudose, liderul elevilor de la liceul din Dumitrești


Andrei Tudose, elev în clasa a XI-a B, este noul președinte al Consiliului Școlar al Elevilor (CSE) de la Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești. Potrivit datelor furnizate de Mariana Stănilă, consilier educativ în cadrul acestei instituții de învățământ, alegerile au avut loc la finele săptămânii trecute, iar liceenii au avut de ales între doi candidați pentru funcția de președinte.
În cadrul liceului, 350 de elevi au avut drept de vot, 306 dintre aceștia au votat, 44 au fost absenți. 290 de voturi au fost valabile, iar 16 nule. „Au fost 6 candidați, câte doi pentru fiecare funcție. Vreau să vă spun că alegerile au fost foarte așteptate de elevi, cu foarte mare interes. Cei mai curioși și dornici de a vota au fost elevii din clasa a V-a. Numărătoarea votului a fost publică și au putut asista atât candidații, cât și alți elevi”, a spus consilierul educativ Mariana Stănilă.
Andrei Tudose a obținut 146 de voturi, cu două mai multe decât contracandidata sa, Claudia Petroiu. Denisa Mironeasa, cu 154 voturi, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte, iar funcția de secretar va fi ocupată de Camelia Vlăsceanu, care a primit 179 de voturi. „La început nu prea voiam să candidez, însă m-au convins domnii profesori și am avut surpriza chiar să fiu ales. Știu despre ce este vorba și ce presupune această funcție. Vreau să fim cât se poate de implicați și noi elevii de la Dumitrești și să avem un cuvânt de spus. Sunt decizii importante care ne privesc pe noi, elevii, și trebuie să avem un cuvânt de spus”, a spus Andrei Tudose, elev în clasa a XI-a B, noul președinte al CSE de la Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?