Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrânceni răpuși de pneumonie


Încă doi vrânceni au murit de pneumonie, săptămâna trecută. Este vorba de un bărbat de 40 de ani, din Lămotești, care a fost diagnosticat cu pneumonie acută, el murind în Secția de TBC a Spitalului Județean de Urgență Focșani, și un bătrân de 73 de ani, din Dumitrești, care a murit în Secția de Boli Infecțioase. De la începutul acestui sezon rece, 4 vrânceni au decedat din cauza pneumoniei.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea urmăresc, de trei săptămâni, cazurile de îmbolnăviri de viroze și pneumonii tratate în spitale sau la cabinetele medicilor de familie. Doar săptămâna trecută, peste 1.300 de vrânceni, de toate vârstele, s-au prezentat la medici din cauza virozelor sau a pneumoniilor. Cu viroze au fost diagnosticate 1.108 persoane, 79 necesitând internare în spital, iar cu pneumonii au fost diagnosticate 259 de persoane, 65 fiind internate în spital. Cei mai afectați de viroze și pneumonii au fost copii și adolescenții.
Având în vedere scăderea temperaturilor exterioare, doctorii se așteaptă ca, de la săptămână la săptămână, tot mai mulți vrânceni să le treacă pragul. Cum aceste afecțiuni ar putea fi evitate, medicii au o serie de recomandări. Igiena riguroasă este primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru a ține virusurile și bacteriile la distanță. Astfel, medicii recomandă să vă spălați pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori mergeți la toaletă și înainte de a vă așeza la masă. „Dacă vă curge nasul, folosiți doar batiste de unică folosință pe care trebuie să le aruncați imediat după utilizare. Pe cât posibil, evitați spațiile închise și aglomerate”, spun medicii.
De asemenea, medicii recomandă să mâncați cât mai multe crudități. „Datorită cantității mari de vitamina C pe care o conțin majoritatea fructelor și legumelor, aceste alimente duc la creșterea imunității organismului și, în acest fel, la sporirea rezistenței împotriva virusurilor. Trebuie să beți, de asemenea, cel puțin doi litri de lichide pe zi, de preferat apă sau ceaiuri. Având în vedere că dimineața și seara este mai rece față de restul zilei, adaptați-vă îmbrăcămintea la aceste condiții meteo. Dimineața îmbrăcați o jachetă în plus, la care să puteți renunța atunci când se încălzește”, mai recomandă medicii.
Atunci când apar primele semne ale unei răceli, este recomandat să se evite aglomerațiile, iar prezentarea la medic este obligatorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?