Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Un angajat al DSVSA s-a ars pe față cu acid clorhidric


Un angajat al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea a ajuns luni după-amiază la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, cu arsuri în zona feței. Bărbatul s-a prezentat la UPU în jurul orei 16.00, iar în urma investigațiilor a fost diagnosticat cu „arsură grad I facială-parcelară, arsură chimică grad I și II corneea conjunctivă cu acid clorhidric”. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale, angajatul DSVSA a plecat acasă, refuzând internarea.
    În acest caz a fost sesizată și poliția, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul s-a accidentat la locul de muncă, motiv pentru care evenimentul este considerat accident de muncă. Polițiștii spun că în urma verificărilor efectuate a rezultat că Marian Simion s-a ars în zona feței ca urmare a manipulării greșite a unui flacon cu acid clorhidric.
    Inspectorii de muncă au fost și ei sesizați cu privire la accidentul de muncă de la DSVSA, dar nu fac cercetări în acest caz, cel puțin deocamdată, întrucât este vorba despre un eveniment minor. „Am luat la cunoștință despre acest eveniment, dar deocamdată nu este necesară o cercetare, fiind vorba de un eveniment minor. Angajatul a revenit la serviciu în această dimineață (ieri-dimineață-n.r). Se va decide dacă este necesară o cercetare și ni se va comunica acest lucru. Cel mai probabil vor face dumnealor un proces verbal de constatare în acest caz”, ne-a spus inspectorul șef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu.
   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?