Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Un sirian care a intrat ilegal în România, găsit în taxi-ul a doi vrânceni


Polițiști de frontieră, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni — I.T.P.F. Iași, au depistat în zona de responsabilitate un cetățean sirian, care a încercat să intre ilegal în România din Republica Moldova. Sirianul ar fi trebuit să fie preluat de doi bărbați din Vrancea, care au ajuns în zonă cu un taximetru. Vrâncenii ar fi trebuit să-l transporte pe sirian la București, potrivit indicațiilor primite prin telefon.
    „În data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din R. Moldova, polițiștii de frontieră români au fost informați că o persoană încearcă să treacă râul Prut și să intre ilegal pe teritoriul României. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au observat, la scurt timp, în localitatea de frontieră Bumbăta, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoana care nu își justifica prezența în zonă și care a fost preluată de un taximetru. Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea autoturismului și, după ce l-au oprit în trafic, i-au legitimat pe cei trei ocupanți: doi cetățeni români și un cetățean sirian.

 În vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni. În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităților din R. Moldova și din declarațiile bărbaților, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățeanul sirian se numeste A. O., are 28 ani și a trecut râul Prut cu ajutorul unei camere auto, cu intenția de a intra ilegal pe teritoriul României. Cei doi cetățeni români, în vârstă de 26, respectiv 33 ani, domiciliați în județul Vrancea, din taximetru, primiseră indicație telefonică să-l transporte pe A. O. în municipiul București”, se arată într-o informare a IPTF Iași.
    Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală în această cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.
La finalizarea cercetărilor, bărbatul a fost predat autorităților de frontieră ale statului vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?