Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Focşănean considerat INFRACTOR PERICULOS în Italia, găsit de poliţiştii vrânceni


Un bărbat de 30 de ani, condamnat la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni extrem de grave, respectiv viol, vătămare corporală și tâlhărie, a fost identificat marți de polițiștii focșăneni. Pe numele acestuia, care este din Focșani, autoritățile italiene au emis mandat european de arestare.
Polițiștii focșăneni l-au săltat chiar de la el de acasă și l-au dus direct la Curtea de Apel Galați pentru confirmarea mandatului. „La data de 21 octombrie a.c., polițiștii focșăneni l-au depistat pe L. Marius, în vârstă de 30 ani, din localitate, pe numele căruia era emis un mandat internațional de arestare. Bărbatul a fost găsit la domiciliu și a fost prezentat sub escortă Curții de Apel Galați în vederea confirmării mandatului. Acesta era condamnat de către autoritățile italiene la 8 ani și 11 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, vătămare corporală gravă și tâlhărie”, a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Instanța gălățeană a emis pe numele focșăneanului mandat de arestare provizorie pe o durată de 15 zile. „(….) dispune arestarea provizorie în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, respectiv Tribunalul din Roma pentru executarea sentinței 13020/17.06.2009 pe numele persoanei solicitate Lemnaru Marius, pe o durată de 15 zile, cu începere de la data de 21.10.2014 și până la data de 04.11.2014 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate Lemnaru Marius. Conform art.101 alin.7 din Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, se va solicita de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați mandatul european de arestare și traducerea acestuia în limba română. Termen pentru continuarea procedurii – 30.10.2014, cu citarea persoanei solicitate. Cu drept de contestație privind predarea persoanei solicitate, în termen de 24 ore de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică, azi, 21.10.2014”, se arată în soluția dată de magistrații Curții de Apel Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?