Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Avocata Amal Clooney, cea mai influentă femeie din Londra


Amal Clooney, o avocată specializată în drepturile omului, care s-a căsătorit în luna septembrie cu actorul american George Clooney, a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, informează contactmusic.com. Transformarea lui Amal Clooney dintr-o avocată de succes într-o vedetă de talie mondială este completă, întrucât ea a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, la doar câteva săptămâni după ce s-a căsătorit cu celebrul actor american, afirmă jurnaliștii de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.
Avocata britanică de origine libaneză, în vârstă de 36 de ani, ocupă un loc remarcabil – al patrulea – și în lista generală a celor mai influenți oameni din Londra, fiind depășită doar de George Osborne (ministrul de Finanțe din Marea Britanie), Boris Johnson (primarul orașului Londra) și Demis Hassabis (creatorul DeepMind Technologies, o companie specializată în inteligența artificială).
Amal Clooney, fostă Alamuddin, a reușit să depășească toate celelalte femei din acest top al influenței, învingându-le astfel pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), Malala Yousafzai, laureata din 2014 a premiului Nobel pentru pace (locul al 12-lea) și cântăreața Kate Bush (locul al 16-lea).
Potrivit jurnaliștilor de la Evening Standard, performanța deosebită reușită de Amal Clooney se datorează activităților ei profesionale și nu statutului ei de „soție a lui George Clooney”. Avocata britanică lucrează în prezent alături de o comisie internațională ce vizează retrocedarea către Grecia a frizelor Parthenonului, expuse în prezent la British Museum din Londra.
O absență notabilă din lista generală este ducesa Catherine de Cambridge, care a ocupat un loc fruntaș în 2013. Cumnatul ei, prințul Harry, a reușit să pătrundă în Top 10 în acest an și ocupă locul al șaptelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?