Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

„Ziua Ușilor Deschise” la Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani


Reprezentanții Tribunalului Vrancea și ai Judecătoriei Focșani organizează vineri, 24 octombrie, în intervalul orar 9.30 – 14.00, „Ziua Ușilor Deschise”, pentru a marca în acest fel Ziua Europeană a Justiției Civile.
    La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiției Civile, cu scopul de a aduce modul de funcționare a justiției în atenția publicului european și de a sprijini dezvoltarea unui spațiu judiciar comun european. „Astfel, cele două instanțe invită elevii de la instituțiile de învățământ din județul Vrancea să le viziteze sediul din Focșani, str. Republicii nr. 96, ocazie cu care vor afla informații de interes despre modul în care pot urma o carieră juridică sau despre activitatea de judecată (circuitul dosarelor, etapele procesuale până la soluționarea unor cauze și alte aspecte relevante privind actul de justiție). În vederea unei bune organizări a evenimentului, conducătorii grupurilor de elevi sunt rugați ca, până cel târziu joi, 23 octombrie, ora 12.00, să contacteze instanțele pe adresa de e-mail tr-vrancea-info@just.ro, pentru stabilirea detaliilor legate de vizită. Totodată, sediul instanțelor poate fi vizitat, în acelați interval orar, de orice persoană interesată, pe baza actului de identitate”, a transmis Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. 
    Carmen Danțiș a mai menționat faptul că în aceeași zi în care se celebrează Ziua Europeană a Justiției Civile, respectiv 25 octombrie, în anul 1980 a fost încheiată Convenția de la Haga privind aspectele civile ale răpirii internaționale de minori, la care România a aderat în anul 1992.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?