Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

ULTIMA ORĂ! Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural


Peste 100 de polițiști, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., efectuează la această oră, în 6 județe, 15 percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri culturale. Printre județele vizate se numără și Vrancea. În județul nostru se efectuează o percheziție la o persoană bănuită de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.
    Acțiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 și 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deținut și comercializat prin rețeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecții în situri arheologice situate în județele Timiș și Caraș-Severin.
    În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Toate persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, pentru audieri. La activități participă peste 100 de polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, I.P.J. Caraș –  Severin, I.P.J. Prahova, I.P.J. Argeș, I.P.J. Constanța, I.P.J. Vrancea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?