Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Mihail Sadoveanu, evocat de elevii Școlii din Suraia



Elevii Școlii Gimnaziale din Suraia l-au comemorat, prin mai multe activități, pe scriitorul Mihail Sadoveanu. Sub titlul „Eternul Sadoveanu”, elevii au prezentat activitatea marelui scriitor și au pus în scenă două secvențe din operele acestuia. Astfel, elevii clasei a V-a B, de la Åžcoala Suraia, au pus în scenă o secvență din „Dumbrava minunată”, iar elevii clasei a VIII-a, de la Åžcoala Gimnazială Nr. 1 Biliești, îndrumați de profesoara Violeta Grigorică, l-au adus pe Domnul Trandafir în mijlocul celor prezenți.
De asemenea, elevii Școlii Suraia au marcat debutul proiectului Muzeul școlii, copiii din clasa a V-a A prezentând monografia comunei și propriile creații despre locul natal. Apoi, au recitat versuri din opera invitatului de onoare, poetul Ionel Marin. Acesta le-a vorbit copiilor despre plăcerea lecturii, cartea fiind singurul prieten care nu îi va dezamăgi niciodată și care le va aminti mereu de unde au plecat.
Poetul Ionel Marin le-a oferit celor prezenți cărți și reviste, dându-le și câte un autograf. „Prin activitatea de astăzi (vineri-n.r.), care a fost posibilă și datorită domnului director Ariton George, s-a urmărit atât comemorarea scriitorului Mihail Sadoveanu, dar și aducerea în fața elevilor a unui scriitor contemporan, pentru ca aceștia să înțeleagă faptul că lectura și creația sunt interdependente și că numai prin acestea vor dăinui în timp în muzeul sufletului fiecărui om”, a precizat coordonatoarea întregii activități, profesoara Mariana Pîrvu, într-un comunicat de presă, transmis pe adresa redacției.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?