Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Radiografiile la Spitalul Județean, gratuite!



Pacienții vor beneficia, de săptămâna viitoare, de radiografii gratuite la Spitalul Județean de Urgență Focșani și de analize medicale gratuite la Spitalul Militar de Urgență Focșani. În urma noii proceduri de contractare derulate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, trei unități medicale au intrat în contract cu instituția, mai exact: Spitalul Județean pentru servicii radiologice, Spitalul Militar pentru analize medicale de laborator, iar clinica Euromedic pentru RMN.
Zilele trecute a venit și bugetul de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Potrivit lui Mihai Copaci, președintele CAS, bugetul alocat este următorul:
– pentru servicii de radiologie la Spitalul Județean: luna octombrie – 3 mii lei, luna noiembrie – 7 mii lei, luna decembrie – 3 mii lei;
– analize medicale de laborator la Spitalul Militar: luna octombrie – 10 mii lei, luna noiembrie – 20 mii lei, luna decembrie – 12 mii lei;
– RMN la Clinica Euromedic: luna octombrie -17 mii lei, luna noiembrie – 17 mii lei, luna decembrie – 8 mii lei.
Copaci susține că în perioada următoare va fi făcută o rectificare bugetară pentru aceste servicii medicale. De acestea vor beneficia doar persoanele asigurate, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie sau cel specialist. În relații contractuale cu CAS Vrancea sunt peste 400 de furnizori de servicii medicale, respectiv spitale, medici de familie, laboratoare de analize medicale și clinici de imagistică, medici dentiști, dar și furnizori de dispozitive medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?