Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Locuri de muncă pentru șomeri


Lista locurilor de muncă declarate vacante de agenții economici vrânceni cuprinde 141 de oferte, printre care și una inedită: cioplitor în piatră și marmură. Totodată, au șanse de angajare persoanele de profesie inginer construcții hidrotehnice, inspector asigurări, inspector de specialitate în administrația publică, bibliotecar (studii superioare), asistent social nivel superior, agent veterinar și asistent veterinar. Mai pot încerca semnarea unui contract individual de muncă șomerii calificați ca agent de asigurare, agent de vânzări, vânzător, casier, floricultor, zidar rosar-tencuitor, betonist, fierar betonist, dulgher (exclusiv restaurator), sudor, lăcătuș mecanic, mecanic auto, mecanic utilaj, mecanic agricol, operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, fochist pentru cazane de abur și de apă fierbinte, șofer autocamion/ mașină de mare tonaj, tractorist, femeie de serviciu, îngrijitor spații verzi, lucrător pentru salubrizare căi publice. Pe listă mai sunt 28 de oferte pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor și încă 5 pentru muncitori necalificați la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje.
    Oferta de muncă a angajatorilor din țările Comunității Economice Europene este de 1.090 de locuri de muncă. În Ungaria sunt disponibile 50 de posturi pentru confecționeri huse pentru mașini și 75 pentru șoferi de autocamion. În Austria se pot angaja câte zece zugravi (zugrăveli și gletuieli) și coordonatori echipă pentru muncă în domeniul forestier. În Spania sunt vacante în continuare 800 de locuri de muncă pentru persoanele care doresc să lucreze ca muncitori necalificați în agricultură, la recoltarea căpșunilor. În Norvegia sunt disponibile două posturi pentru bucătari preparate indiene, iar în Irlanda se caută zece psihiatri, 14 asistenți medicali, patru asistenți medicali și un doctor oftalmolog. În Marea Britanie sunt în continuare solicitați pentru angajare asistenții medicali și asistenții sociali, dar și persoane de profesie pedagog social și îngrijitor bătrâni la domiciliu.
    Cu o importantă ofertă de muncă vin angajatorii din Germania. Aici se pot încadra cei care sunt calificați ca: instalator întreținere (mecanic industrial), asistent medical, specialist electronică/ inginerie industrială, electrician, comisioner, mecanic auto, electrician auto, inginer acționări electrice, inginer proiectare electronică, inginer în domeniul electric și tehnologii RF, inginer în domeniul electric/ informatician pentru dezvoltare de software pentru acționari, ingineri în domeniul electric/ programator pentru dezvoltare de programe Firmware, inginer mecanic, software developer web, dezvoltator IT, inginer electrotehnică, tehnician pentru asamblare și instalare echipamente cuptoare, web developer, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, îngrijitor bătrâni și asistent/ însoțitor persoane în vârstă.
    Informații suplimentare cu privire la aceste locuri de muncă pot fi obținute la telefon 0237.224.677, persoană de contact Daniela Brihoianu din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, sau la telefon 0237.230.186, persoană de contact Melania Bălescu, din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?