Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Două absolvente de drept din Vrancea, admise la Institutul Național al Magistraturii


Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat, pe site, rezultatele finale ale examenului de admitere. Din Vrancea, doar două persoane care au absolvit dreptul au fost declarate admise, respectiv Cristina Mihalache și Alexandra Èšiu. 
    Mai departe, candidații declarați admiși la concursul de admitere la INM sunt obligați să depună la tribunale, respectiv la parchetele de pe lângă tribunale, în a căror circumscripție domiciliază, în termen de zece zile de la data publicării rezultatelor finale ale concursului, mai multe documente, pentru verificarea îndeplinirii condiției bunei reputații, informează instituția. Mai exact, este vorba despre un CV care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite și locurile de muncă anterioare; caracterizarea de la ultimul loc de muncă sau, după caz, caracterizarea de la unitatea de învățământ absolvită, pentru candidații care nu au fost anterior încadrați în muncă, care să cuprindă inclusiv mențiuni privind existența ori inexistența unor eventuale sancțiuni disciplinare sau administrative. De asemenea, mai trebuie să depună adeverințe eliberate de primării și/ sau după caz de administrațiile financiare de la domiciliile avute în ultimii trei ani anterior datei susținerii primei probe din cadrul primei etape a concursului, din care să rezulte, dacă este cazul, natura și tipul contravențiilor comise și sancțiunile contravenționale aplicate în această perioadă; declarația pe propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii trei ani, anterior datei susținerii primei probe din cadrul primei etape a concursului și orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiției de bună reputație.
    Examenul de admitere la INM a debutat la finele lunii august cu probele scrise, care au reprezentat prima etapă a examenului, cea eliminatorie. Cea de-a doua etapă a fost susținerea interviului, între 26 septembrie și 5 octombrie, și a cuprins elaborarea în scris a unui analize cu privire la subiectul extras de candidat și susținerea orală a acestuia și analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.
    Au fost scoase la concurs 160 de locuri de auditori de justitie, dintre care 80 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător, iar 80 pentru funcția de procuror.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?