Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judecătorii focșăneni ar putea decide astăzi dacă îl arestează în lipsă pe Buzoi


Magistrații Judecătoriei Focșani s-ar putea pronunța astăzi, în cazul lui Ionuț Buzoi, tânărul din Măicănești judecat într-un dosar pentru omor și cercetat în altul pentru profanare de cadavre sau morminte, care de mai bine de două săptămâni este dispărut de la domiciliu. Propunerea de arestare în lipsă a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea la finele lunii trecute, după ce Ionuț Buzoi, angajat al Primăriei Măicănești, nu s-a mai prezentat la poliție și nici la audieri. Până acum, judecarea cauzei a fost amânată de două ori.
Procurorii au cerut arestarea în lipsă a lui Buzoi, întrucât au considerat că se sustrage urmăririi penale. Asta pentru că deși a fost citat de mai multe ori, nu s-a prezentat în fața organelor de anchetă. Mai mult, săptămânal, el ar fi trebuit să meargă la poliția din localitate pentru verificări, întrucât are interdicție de a părăsi țara, măsura fiind dispusă în dosarul în care este judecat pentru omor.
 Fapta pentru care este cercetat, respectiv profanare de cadavre sau morminte, a fost comisă la începutul acestui an, când cadavrul unui bărbat, care era în stare de putrefacție și avea urme de mușcături de șoareci, a fost descoperit într-o căruță, situată într-un saivan din Măicănești. Nimeni nu mai știa nimic de victimă, Gheorghe O., de mai mult timp. Acesta avea câteva zeci de oi, pe care le ținea într-un saivan, situat la o distanță de aproximativ un kilometru de casă. Rudele ar fi auzit că bărbatul a plecat cu oile într-un alt județ, așa că nu l-au mai căutat.
La un moment dat, ginerele bărbatului a ajuns la saivan și a avut curiozitatea să caute căruța socrului său, pe care a găsit-o ascunsă într-o glugă de coceni. În căruță era trupul neînsuflețit al socrului, învelit într-o folie din plastic. Cadavrul era în stare de putrefacție și se bănuia că victima și-a găsit sfârșitul cu mai bine de o lună înainte de a fi găsit. Din probele administrate de procurori a rezultat că Buzoi și fiul victimei au fost la saivan, ei fiind acuzați de profanare de cadavre și morminte.
Ionuț Buzoi, care este fiu de consilier local, mai este judecat și pentru omor, într-un dosar care se află pe rolul Tribunalului Vrancea. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pe 6 octombrie 2012, băut fiind, Buzoi s-a deplasat la locuința unui amic, iar în urma unui conflict spontan i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în zona capului cu un ciocan, apoi i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Leziunile au provocat moartea victimei.
Anchetatorii au stabilit că victima locuia singură, iar Buzoi obișnuia să o viziteze și să consume împreună alcool. La locul faptei a fost găsit un amestec de profile genetice ce aparțineau victimei și inculpatului. Cu toate acestea, Buzoi nu a recunoscut comiterea faptei, el precizând că se mai vizita cu victima, dar acest lucru nu s-a întâmplat și în ziua în care a fost găsit mort amicul său.
Victima a fost găsită fără suflare chiar de tatăl învinuitului, care o aștepta la  muncă. Văzând că nu mai vine, omul a mers acasă la Gigel Toader. A strigat și pentru că nu a răspuns nimeni, a deschis ușa casei. Atunci l-a văzut zăcând pe podea, într-o baltă de sânge. Ulterior, la fața locului au ajuns anchetatorii, care au efectuat cercetarea și au ridicat probe care să-i conducă la autor. Ancheta a fost destul de greoaie, iar probele ridicate de la fața locului au fost trimise la București. După ce s-au primit rezultatele expertizelor, respectiv în iulie 2013, procurorii vrânceni l-au chemat pe Buzoi la parchet pentru audieri. Ulterior, tânărul nu a mai plecat acasă. El a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Buzoi a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Galați a fost eliberat pe motiv că nu este pericol public, întrucât de la momentul în care Toader a fost găsit mort și până la venirea probelor de la București nu a mai comis nicio faptă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?