Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Auto Mond a inaugurat staţia de depoluare a rablelor


Auto Mond a inaugurat, ieri, noua linie de tratare și dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, la sediul de pe șoseaua de centură a Focșaniului. Evenimentul festiv a implicat și o demonstrație practică de tratare a unui autovehicul scos din uz. Mecanicii firmei au scos toate lichidele dintr-un Logan, de la uleiul de motor, lichidul de frână și chiar cel din amortizoare. A fost o mică demonstrație practică a ceea ce înseamnă această investiție pentru domeniul auto din Vrancea. La inaugurare au participat atât reprezentanți ai firmelor din domeniul auto cât și autorități locale, respectiv viceprimarul Focșaniului, Marius Iorga și secretarul municipiului, Eduard Corhană.
    Investiția de la Auto Mond a fost realizată printr-un proiect european cu o valoare de circa 200 mii euro. Obiectivul proiectului are ca scop principal „crearea în județul Vrancea a unei firme competitive și sustenabile pentru depoluarea autovehiculelor, care stă începând de ieri atât la dispoziția firmelor din industria comerțului cu autovehicule, cât și la dispoziția comunității locale, pentru casarea mașinilor  și eliberarea certificatelor de distrugere, la standarde de calitate europene în ceea ce privește protecția mediului”. „Suntem mândri să anunțăm că firma Auto Mond este la acest moment pe locul 1 în Județul Vrancea, și în primii 5 la nivel național în ceea ce privește dotarea tehnică pentru depoluarea și dezmembrarea autovehiculelor. Este, considerăm noi, o realizare importantă a unei firme locale, și sperăm să putem ajuta prin activitatea noastră și alte firme să crească împreună cu noi, creând în același timp un mediu mai bun pentru comunitatea locală”, a spus administratorul Zinel Săcăluș. Prezent la eveniment, avocatul Didi Băjenaru a ținut să îi felicite pe soții Săcăluș pentru investiția realizată la Auto Mond arătând că exemplul lor ar trebui urmat și de alți oameni de afaceri vrânceni.

    Firma Auto Mond a fost înființată în anul 2000, cu scopul de a activa pe piața de dezmembrări auto, fiind autorizată de Ministerul Mediului încă de atunci. Activitatea a rămas aceeași în ultimii 14 ani: colectarea, dezmembrarea, tratarea vehiculelor scoase din uz și vânzarea pieselor second -hand. Reprezentanții firmei au arătat că ideea de a investi într-o linie de depoluare a apărut în 2009 iar în 2010 s-a întocmit cererea de finanțare. Contractul de finanțare a fost semnat în iunie 2012. Au urmat 2 ani de implementare a proiectului, care a constat în construirea halei de peste 500 metri pătrați și achiziționarea echipamentelor liniei de tratare, care au fost prezentate in cadrul evenimentului de inaugurare sub forma unei demonstrații practice.
    La acest moment, societatea Auto Mond este autorizată pentru depoluarea și dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz, emiterea certificatelor de distrugere și comercializarea pieselor second hand. Practic, în momentul în care o mașină trebuie scoasă din uz, este obligatoriu obținerea unui certificat de distrugere pentru a putea fi radiată de la administrația fiscală. Eliberarea acestui certificat poate fi realizată numai de firme autorizate în acest sens, care dețin si o stație de tratare, precum firma Auto Mond.
    Astfel, societățile ce realizează dezmembrarea vehiculelor scoase din uz au un rol cheie în respectarea obligațiilor ce decurg din aplicarea acquis-ului comunitar. Însă regulile comunitare spun că trebuie acordată întâietate reutilizării prin recuperarea pieselor refolosibile și reintroducerea lor în circuitul economic în același scop pentru care au fost create.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?