Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un VIOLATOR a dat peste un judecător amabil. Aşa că a mai încercat o dată


Un bărbat, din Tătăranu, a fost arestat preventiv ieri, pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă la viol, distrugere și violare de domiciliu. Victima sa, o copilă de 16 ani, a reușit să scape nevătămată în ultimul moment, țipetele sale de ajutor fiind auzite de o vecină. Bărbatul, care a mai fost condamnat de două ori pentru viol, a fost reținut la scurt timp, iar ieri a fost prezentat magistraților Judecătoriei Focșani, care au admis propunerea de arestare pentru 30 de zile.

    O adolescentă de 16 ani, din satul Mărtinești, comuna Tătăranu, a fost la un pas de a fi violată de un bărbat din aceeași localitate, în vârstă de 44 de ani, care nu este la prima abatere de acest gen. În 2011, el a violat și suspus la perveriuni sexuale o femeie mult mai în vârstă decât el. Potrivit oamenilor legii, Gheorghe Răducan a fost condamnat și în 1989 la șapte ani de închisoare, tot pentru viol.
    Faptele pentru care Gheorghe Răducan a fost arestat preventiv, ieri, au fost comise în cursul zilei de marți, zi în care a și fost reținut. A mers acasă la victimă, sub pretextul că ar vrea să-l ia la muncă pe fratele acesteia. Văzând că fata de 16 ani este singură acasă, Gheorghe Răducan a intrat peste ea în imobil, a lovit-o, a început să tragă de haine și să o pipăie, cu intenția de a o viola. La un moment dat, fata a reușit să pună mâna pe telefonul mobil cu intenția de a cere ajutor, dar a fost văzută de bărbat, care i-a luat aparatul și l-a aruncat într-un lighean cu apă. Adolescenta continuat să țipe, fiind auzită de o vecină. Polițiștii spun că vecina a intrat în curte, moment în care bărbatul s-a speriat și a fugit.
A fost sesizată poliția, iar bărbatul a fost identificat pe un câmp din apropierea locuinței de către polițiștii din localitate și cei ai Secției Nănești. După audieri, Gheorghe Răducan a fost reținut pentru 24 de ore. „La data de 30 septembrie a.c., ora 08.40, C. Andreea, de 16 ani, din comuna Tătăranu a sesizat faptul că în jurul orelor 08.20, vecinul său R. Gheorghe, de 44 ani, din localitate, a încercat să o violeze. În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a venit la locuința părinților minorei și văzând că este singură a trântit-o pe podea încercînd să o violeze. Tânăra a început să țipe și a fost auzită de o vecină, care a pătruns în curte,  moment în care autorul a fugit. Polițiștii au mai stabilit faptul că minora a mai fost deposedată și de un telefon mobil. R. Gheorghe a fost identificat pe un câmp din apropierea imobilului, a fost condus la sediul postului de poliție pentru cercetări, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 ore. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, tentativă de viol și distrugere”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Ieri, suspectul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Răducan Gheorghe, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la viol (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 01.10.2014 orele 19.00 până la 30.10.2014 orele 19.00, inclusiv. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 01.10.2014, ora 12.50”, se arată în soluția instanței. 

    În 2011, a violat și supus la perversiuni sexuale o femeie

    Gheorghe Răducan nu este la prima abatere de acest gen. În anul 2011, el a batjocorit o femeie, tot din Tătăranu, iar pentru fapta sa a primit 3 ani de închisoare. Fapta a fost comisă în seara zilei de 10 august 2011. Atunci, el a intrat peste victimă, în casă. A deposedat-o de telefonul mobil și a împiedicat-o astfel să ceară ajutorul cuiva. Anchetatorii spuneau atunci că a întreținut raport sexual normal, anal, dar și oral cu femeia. Femeia a fost și lovită, ea fiind internată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Medicii au descoperit pe trupul acesteia un traumatism de umăr stâng, traumatism toracic și de mandibulă, femeia primind internare de zi în Secția de Ortopedie. A fost arestat preventiv, dar nu a recunoscut ce a făcut. A menționat doar că raporturile sexuale normale pe care le-a avut cu victima au fost cu acordul acesteia. Pentru fapta din 2011 a primit trei ani de închisoare.
    Potrivit unor surse, femeia violată era căsătorită, iar în momentul în care a pățit rușinea, soțul său nu era acasă. Åži cum gura satului nu o astupă nici pământul, oamenii s-au apucat să bârfească pe la colțuri. Ei spuneau atunci că victima ar fi avut o relație extraconjugală cu violatorul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?