Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbatul care și-a omorât vecinul din doi pumni, trimis în judecată


Irimia Marcu, bărbatul de 31 de ani, din satul Blidari, comuna Cîrligele, care la finele lunii iulie a avut o altercație cu vecinul său Marin Dobrescu, care ulterior a decedat în urma loviturilor primite, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea se arată că bărbatul „a lovit cu intenție, în mod repetat și cu forță deosebită cu pumnul în zona capului pe vecinul său, în după-amiaza zilei de 31 iulie a.c.”. În materialul de trimitere în judecată se mai arată că victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, contuzii cerebrale în trunchiul cerebral, care au dus la deces în ziua de 6 august. La audieri, Irimia Marcu a recunoscut comiterea faptei și a precizat că victima a pornit conflictul. De menționat este faptul că, inițial, inculpatul a afirmat că nu l-a lovit pe vecin, ci că acesta s-a împiedicat și a căzut.
    S-a ajuns la omor din cauza unei fose, ce aparținea victimei și care ar fi fost prea aproape de casa lui Irimia Marcu. În ziua altercației, la fața locului au ajuns și reprezentanții primăriei, solicitați fiind de inculpat. După plecarea acestora, cei doi vecini s-au întâlnit. În timp ce familia victimei spunea că aceasta a fost ademenită de vecin la el în curte, inculpatul susținea că victima a venit neinvitată. Cert este că fiul de 16 ani al victimei a fost pe fază la momentul respectiv și ar fi văzut când vecinul i-ar fi dat tatălui său trei pumni, doi în cap și unul în față. Cătălin, fiul victimei, ne-a povestit tot ce a văzut în ziua respectivă. „Eu eram pe gard când s-a întâmplat. Vecinul l-a chemat pe tata și i-a arătat ceva la fosă. Apoi, când să plece, i-a dat un pumn în stânga, unul în dreapta și unul în față. Apoi tata a căzut, după care el l-a luat de umeri, iar când eu am strigat la el, vecinul i-a dat drumul. Lui tata îi curgea sânge din gură. M-am dus acolo, am și țipat de au venit niște vecini, iar în curte vecina a țipat. Atunci tata și-a revenit. L-am adus acasă cu vecinii. El își revenise, dar nu știa ce i s-a întâmplat. Apoi a spus că-l doare capul tare și a început să se învinețească”, ne-a spus Cătălin la momentul respectiv.
     Irimia Marcu, bărbatul care acum este arestat, a stat de vorbă cu reporterii „Monitorul de Vrancea” după decesul victimei. El a spus atunci că victima s-a autoinvitat în curtea sa, iar la plecare s-a împiedicat și a căzut, lovindu-se cu capul de pietriș. „În casă mi-a adus igrasie din cauza fosei pe care o are și este foarte aproape de casa mea, nici doi metri nu cred că e distanța. S-a infiltrat apa de la fosa lui, că terenul este la vale. El nu a recunoscut că problema este de acolo. Fosa este foarte veche, însă ei au mașină de spălat și au folosit-o, apa s-a strâns și s-a ridicat nivelul. Eu am săpat 70 de centimetri în pământ și s-a strâns apa de la fosă în jur de 35 de centimetri. Gardul este acolo de ani de zile, nu l-a mutat nimeni, așa cum spun ei. După ce a plecat domnul viceprimar, a venit Marin să vadă el cum strâng eu apa. Eu mi-am făcut, ca orice om, o fosă betonată în spatele casei și acolo se adună, că nu poți să o dai așa în grădină. Marin a zis să vină să vadă și el fosa mea, că era curios. A venit, a văzut-o, dar era beat. A dat să vină spre poartă și să iasă și a alunecat pe pietriș și a căzut cu capul de jos. Am adus apă, l-am dat cu un pic de apă. Am chemat niște vecini de peste drum și le-am zis că i s-a făcut rău. Ei au zis să aduc niște oțet și să-i dăm cu oțet. După ce i-am dat, și-a revenit și a plecat dus de vecini la el acasă. De aici nu mai știu ce s-a întîmplat. Eu nu l-am lovit, nu aveam motiv să dau în el”, ne-a precizat, după comiterea faptei, Irimia Marcu. În fața anchetatorilor, el și-a schimbat declarația și a recunoscut că și-a lovit vecinul.
    În rechizitoriul procurorilor se arată că cei doi vecini s-au înțeles bine și chiar se ajutau la treburi, problemele începând să apară cu aproximativ o lună înainte de comiterea faptei. De asemenea, în același document se mai arată că în cursul urmăririi penale, familia victimei nu s-a constituit parte civilă în dosar. În schimb, s-au constituit părți civile Serviciul de Ambulanță Județean, Spitalul Județean de Urgență Focșani și spitalul din Galați, acolo unde victima a murit la cinci zile de la altercație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?