Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Lansări de carte și spectacole de calitate la „Zilele Orașului Panciu“



Două volume de poezii, semnate de Mariana Rogoz Stratulat, au fost lansate duminică, în cadrul celei de-a X-a ediții a „Zilelor Orașului Panciu”. De asemenea, a fost reeditată cartea „Orașul iubit”, a scriitorului Ionel Bandrabur. Spre seară, păncenii s-au bucurat de un concert în aer liber, pe scena din parcul Casei de Cultură evoluând Nicolae  Gribincea și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău, Margareta Clipa, Petrică Mîțu Stoian, Aurel Moldoveanu, Deep Central și Andreea Bălan. Surpriza serii a fost recitalul cunoscutei cântărețe Corina.

Cea de-a X-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu” a continuat, duminică, cu evenimentul „Sărbătoarea cuvântului la Panciu”, în cadrul căruia a avut loc lansarea volumelor de poezii „Foc și Apă” și „Ochii din cuvinte”, semnate de Mariana Rogoz Stratulat. De asemenea, a fost reeditată cartea „Orașul iubit”, de Ionel Bandrabur. La întâlnirea cu cei doi maeștri ai cuvintelor, al cărei amfitrion a fost Culiță Ioan Ușurelu, redactorul-șef al revistei „Salonul literar”, au participat cunoscuți scriitori din Vrancea, dar și din afara județului.
Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a ținut să le mulțumească celor doi artiști ai cuvântului Mariana Rogoz Stratulat și Ionel Bandrabur, care și-au lansat împreună cărțile. Potrivit edilului, sensibilitatea și rafinamentul din poeziile doamnei Stratulat își dau mâna cu realismul din romanul domnului Bandrabur, fapt care a conferit o și mai mare strălucire acestui eveniment. „Vreau să-i asigur de faptul că le port un respect deosebit pentru întreaga lor activitate publicistică și literară și că mă bucur că am contribuit la editarea cărților pe care le lansăm azi (duminică-n.r.). Nu este prima oară când doamna Stratulat și domnul Bandrabur își editează cărțile cu sprijinul administrației locale. Am convingerea că fiecare dintre aceste noi apariții editoriale va fi la fel de bine primită de dumneavoastră, deoarece exprimă foarte bine sentimentele fiecăruia dintre noi și reflectă frumusețea acestui loc binecuvântat de Dumnezeu, cu oameni buni și gospodari. Doresc să-i felicit, în egală măsură, pe acești doi scriitori cu care ne mândrim, pentru noile lor realizări literare. Stimată doamnă Mariana Stratulat, stimate domnule Ionel Bandrabur, vreau să vă asigur de faptul că și pe viitor ușa Primăriei Orașului Panciu va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră și că puteți conta, ca și până acum, pe sprijinul total și necondiționat al administrației locale”, a afirmat primarul Iulian Nica.

 

   Artiști renumiți au cântat la „Zilele Orașului Panciu” 

De la ora 17.00, pe scena din Parcul Casei de Cultură au urcat Nicolae  Gribincea și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău, Margareta Clipa, Petrică Mîțu Stoian, Aurel Moldoveanu, Deep Central și Andreea Bălan. Surpriza pregătită păncenilor de primarul Iulian Nica, la finalul spectacolului, a fost recitalul susținut de cunoscuta interpretă Corina.
Prezentatorii evenimentului au fost realizatorul de televiziune Cristian Brancu și directorul Teatrului Municipal Focșani, actorul Sorin Francu. Primarul Iulian Nica a ținut să le mulțumească păncenilor pentru succesul ediției a X-a a „Zilelor Orașului Panciu”, dar și celor care au susținut financiar Primăria, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură Panciu, contribuind la reușita evenimentului.
„Ediția 2014 a «Zilelor Orașului Panciu» a fost una specială, aniversară. După o pauză de doi ani, am reluat o frumoasă tradiție, dăruindu-le, din nou, păncenilor de pretutindeni sărbătoarea lor de suflet. Le mulțumesc tuturor sponsorilor pentru faptul că au înțeles de ce sunt importante pentru comunitate aceste manifestări și ne-au ajutat din punct de vedere financiar la organizarea lor. Le mulțumesc păncenilor pentru faptul că au venit în număr mare la spectacolele din cele două seri de festival, că au demonstrat că știu să-și primească oaspeții așa cum se cuvine și să se distreze alături de ei”, a spus primarul Iulian Nica.
 
 

 Tur de ciclism și maraton

Primăria Orașului Panciu a organizat, în perioada 27-28 septembrie 2014, cea de-a X-a ediție a manifestărilor desfășurate sub genericul „Zilele Orașului Panciu”. Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, cu Parada Muzicii Militare Focșani și a Trupei de Majorete a Orașului Panciu. Tot sâmbătă, s-au desfășurat două competiții sportive, aflate la cea de-a II-a ediție, respectiv Turul de Ciclism „Velopower Road Race 2014” și „Maratonul Toamnei Păncene”. Câștigătorii au fost recompensați cu trofee, diplome și medalii, în cadrul festivităților de premiere ce au avut loc în Parcul Casei de Cultură.
Prima seară a manifestării s-a încheiat cu un spectacol dedicat tineretului, prezentat de Monica Ropotă și Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani. În cadrul acestuia, au evoluat Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei”, Matteo, Mossano, Ela Rose și DJ Willy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?