Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Şcolarii din Bordeşti au marcat „Ziua Mondială a Mersului pe Jos“


   Elevii Åžcolii gimnaziale Bordești au sărbătorit ieri „Ziua Mondială a Mersului pe Jos”. La cea de-a doua ediție a acestei acțiuni au participat elevii din clasele primare și gimnaziu, aceștia fiind coordonați de directorul școlii Alexandru Rotaru și cadrele didactice Mihaela Chiriac, Lăcrămioara Marinescu, Camelia Chioveanu, Anicuța Rotaru, Luminița Gavrilă, Daniela Burducea, Lenuța Panaite și Aurel Åželaru. Manifestarea a fost inițiată, fiind apoi sprijinită de Consiliul Local de Dezvoltare Bordești.
Încolonați în formație, elevii au mers pe jos prin împrejurimile școlii. Copiii au înțeles că sportul înseamnă mișcare și, mai mult decât atât, sănătate. La finalul activității, ei și-au manifestat intenția de a mai participa la astfel de evenimente și au spus că mișcarea este o componentă esențială a vieții, iar expresia latină „Mens sana in corpore sano” rămâne etern valabilă.
   „Mersul pe jos este o activitate plăcută, utilă și, mai ales, sănătoasă, motiv pentru care evenimentul este susținut, la nivel global, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în cadrul inițiativei anuale intitulate «Mișcare pentru Sănătate».Cadrele didactice din școala noastră au hotărât să vină în sprijinul acestei inițiative, continuând o frumoasă tradiție începută de anul trecut. Elevii au fost foarte încântați și noi la fel. Ne dorim ca și pe viitor să marcăm astfel de momente”, a spus Mihaela Chiriac, consilierul educativ al Åžcolii Bordești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?