Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Vrancea primeşte 28 de milioane de lei la rectificarea bugetară


Vrancea va primi circa 28 de milioane de lei la rectificarea bugetară pregătită de Guvernul Ponta pentru această săptămână. Vor fi sume de bani alocate pentru autoritățile locale, administrația județeană, salariile din educație, asistența socială a persoanelor cu handicap și sistemul de protecție a copilului. Proiectul actului normativ cu sumele propuse a fi suplimentate de Guvernul Ponta a fost deja postat pe site-ul Ministerului Finanțelor.
Guvernul arată că nepromovarea actului normativ ar putea avea mai multe consecințe negative, precum riscul neasigurării fondurilor necesare unor ordonatori principali de credite în vederea desfășurării activității acestora în bune condiții până la finele anului; riscul neasigurării fondurilor necesare desfășurării normale a activității unităților administrativ-teritoriale până la finele anului sau „riscul necorelării planificării bugetare cu evoluția prognozată a indicatorilor macroeconomici și execuția bugetară pe primele opt luni ale anului”.
Cea mai mare sumă, 10,2 milioane lei, va fi alocată pentru infrastructura rutieră județeană. Alte 7,8 milioane lei reprezintă alocarea din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar 7,72 milioane lei sunt sumele din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. Acești bani vor fi direcționați către salariile din educație, respectiv 3,5 milioane lei pentru drepturile salariale ale cadrelor didactice, 2,8 milioane lei în baza hotărârilor judecătorești pentru plata salariilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat și 1,2 milioane lei pentru drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare. 
De asemenea, vor fi alocați sistemului de asistență socială peste 1,3 milioane lei, din care 568 mii lei pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, 382 mii lei pentru susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap și 413 mii lei pentru învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională. „Rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creșteri economice de 2,8% față de 2,2% cât se estima la elaborarea legii bugetului de stat și un produs intern brut în valoare nominală de 662,3 miliarde lei, față de 658,6 miliarde lei cât s-a estimat inițial”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?