Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Luni începe exercițiul de mobilizare a rezerviștilor din Vrancea

Rezerviștii vor executa un program de instruire pentru o singură zi la „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23” care va începe luni, 2 octombrie. Exercițiul se va derula pe o perioadă de cinci zile, respectiv 2-7 octombrie și este considerat o activitate standard care se desfășoară pe teritoriul României. Anul acesta a venit rândul județului Vrancea, unde un exercițiu asemănător a mai avut loc în anul 2005. Comandantul Centrului Militar zonal „Regele Carol I”, colonelul Neculai Șerban a arătat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de joi, că „este un exercițiu de rutină, anul acesta s-a mai desfășurat în Timișoara, Harghita, Covasna și nu are nicio legătură cu situația de securitate din proximitatea României”.

Primii chemați la mobilizare au fost rezerviștii voluntari care au un alt statut și vor participa pe toată perioada de desfășurare a exercițiului. „Deja au fost notificați angajatorii și rezerviștii”, a precizat colonelul Neculai Șerban. Acesta le-a recomandat rezerviștilor să participe voluntar la acest exercițiu, mai ales că vor beneficia de un concediu suplimentar din partea angajatorilor pentru ziua în care au fost prezenți la mobilizare. Chemarea rezerviștilor se va face prin intermediul structurilor Ministerului Afacerilor Interne iar refuzul de a primi ordinul de chemare sau neprezentarea la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare constituie contravenție. Amenzile sunt usturătoare și pot depăși salariul minim pe economie.

1 COMENTARIU

  1. Comunicarea a fost foarte vagă in cazul meu și mă pus într-o mare dificultate având în vedere că am concediul de odihna programat de anul trecut.mai ales pt subofițeri avansați din cadrul celor care au făcut armata nu au fost clare.Mai ales că anul acesta am împlinit 55 ani dar sunt sergent major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?