Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: Târguri tradiţionale şi manifestări sportive la „Zilele Orașului Panciu“


Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a deschis, sâmbătă, oficial, cea de-a X-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu”. Turul Ciclist „Velopower Road Race 2014”, „Maratonului Toamnei Păncene”, Târgul meșterilor populari, Expozițiile de artă vizuală și meșteșuguri populare, Salonul Auto Panciu 2014 și Târgul de mașini și utilaje agricole, sunt doar câteva din evenimentele ce au fost organizate în cadrul „Zilelor Orașului Panciu”.

    Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a deschis, sâmbătă, oficial, cea de-a X-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu”. Deschiderea oficială a debutat cu Parada Muzicii Militare Focșani și a Trupei de Majorete a Orașului Panciu pe traseul strada Nicolae Titulescu – Bulevardul Independenței, până la Casa de Cultură. La eveniment, printre invitați s-au aflat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, toți parcurgând împreună cu oficialitățile locale traseul stabilit pentru Parada Muzicii Militare.
    Primarul Iulian Nica a declarat că după o pauză de doi ani, a fost reluată tradiția organizării acestui eveniment. Nica a reamintit și de rolul pe care l-a avut în organizarea acestor manifestări regretatul primar Ion Petre și le-a cerut celor prezenți să păstreze un moment de reculegere în memoria sa. „Revenim, astfel, la o frumoasă tradiție, începută în urmă cu mai bine de 10 ani, de un om drag nouă, tuturor, care a avut inițiativa de a-i reuni pe păncenii de pretutindeni, pentru a se bucura, la sfârșit de septembrie, de roadele bogate, de vinul bun, dar și de cele mai frumoase petreceri. Din nefericire, acest om, regretatul primar Ion Petre, nu se mai află, astăzi, alături de noi. Dar sunt sigur că, de acolo de unde e, ne privește zâmbind, mulțumindu-ne că am reușit organizăm această ediție, a X-a, aniversară, a „Zilelor Orașului Panciu”. În memoria lui, vă invit să păstrăm, cu toții, un moment de reculegere”, a spus Iulian Nica.

    Acesta a continuat spunând că „Zilele Orașului Panciu” și-au câștigat un nume important în perimetrul cultural al Vrancei și că păncenii au avut ocazia de a se întâlni cu cei mai buni soliști și formații de muzică ușoară, precum și cu ansambluri folclorice renumite. „Ediția 2014 este una specială, prin care dorim să ducem mai departe renumele câștigat la edițiile anterioare. A păstra tradiția, în aceste vremuri de criză, este un titlu de noblețe pentru orașul nostru. Tocmai de aceea, vreau să le mulțumesc tuturor sponsorilor, colaboratorilor și partenerilor noștri, pentru faptul că au înțeles de ce sunt importante pentru comunitate aceste manifestări, oferindu-ne sprijinul financiar pentru organizarea lor. Sunt convins că „Zilele Orașului Panciu 2014″ vă vor oferi clipe de destindere și de bucurie”, a mai spus Iulian Nica.

 

   „Să nu uităm că orașul Panciu are nevoie de noi toți!”

    Edilul șef din Panciu a susținut că rolul manifestărilor „Zilele Orașului Panciu” este și acela de a promova arta tradițională și meșteșugurile, prin târgurile și expozițiile de artă vizuală și ale meșterilor populari. „Să nu uităm că, înainte de toate, „Zilele Orașului Panciu” reprezintă un bun prilej de a ne descreți frunțile și de a uita de grijile și necazurile care, uneori, ne apasă și ne umbresc viața. Vă invit, așadar, ca timp de două zile, să petrecem cu mare bucurie, dar și cu măsură! Să fim gazde neîntrecute și să nu uităm că orașul Panciu are nevoie de noi toți! Dumnezeu să ne ajute să ne reîntâlnim la următoarea ediție a „Zilelor Orașului Panciu!”, le-a urat păncenilor primarul Iulian Nica.
    Sâmbătă au fost organizate două manifestări sportive de anvergură. Este vorba despre Turul Ciclist „Velopower Road Race 2014” și „Maratonul Toamnei Păncene”. Pe scena amplasată în aer liber din Parcul Casei de Cultură au urcat artiști renumiți din care amintim Matteo, Mossano și Ela Rose, Aurel Moldoveanu, Andreea Bălan și Deep Central. Muzica de club a fost pusă în valoare de DJ Willy. Nu a lipsit nici folclorul, reprezentat de Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, Nicolae Gribincea și Grupul „Plăieșii”, Margareta Clipa și Petrică Mîțu Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?