Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Donați 1 leu la Carrefour pentru ca și copiii săraci să meargă la școală


Vrâncenii care doresc să dea o mână de ajutor elevilor din județ, care riscă să renunțe la școală datorită lipsurilor financiare, pot dona un leu prin intermediul operatorilor de la casele de marcat. Termenul campaniei umanitare, desfășurată de UNICEF și Carrefour, a fost prelungit până la 15 octombrie. Astfel, puteți sprijini copiii ce provin din familii defavorizate prin adăugarea unui leu la bon, la casa de marcat, atunci când faceți cumpărături la Carrefour. 
În prima lună a campaniei de strângere de fonduri, peste 80.000 de clienți Carrefour, din toată țara, au ales să doneze fonduri pentru a sprijini copiii proveniți din medii defavorizate, ca aceștia să meargă la școală. „În prima lună a campaniei de strângere de fonduri desfășurată de UNICEF și Carrefour, peste 80.000 de clienți Carrefour au ales să doneze fonduri pentru a sprijini copiii proveniți din medii defavorizate să meargă la școală. Pentru a oferi și altor clienți Carrefour din cele 26 de hipermarketuri din întreaga țară posibilitatea să adauge la bonul lor un leu la casa de marcat, ajutând astfel copiii să nu renunțe la școală, campania se prelungește până pe 15 octombrie 2014”, se precizează într-un comunicat de presă.
Potrivit datelor UNICEF, în România sunt aproximativ 400.000 de copii care nu merg regulat la școală. Mai mult, doi din zece copii nu termină opt clase. Pornind de la aceste statistici îngrijorătoare referitoare la copiii care părăsesc școala, UNICEF a demarat în 2010 campania „Hai la Școală!”, o campanie de prevenire și reducere a fenomenelor de absenteism și abandon școlar.
Banii strânși în urma campaniei vor sprijini intervențiile UNICEF de la nivelul școlii, familiei și comunității. Intervențiile la nivelul școlii au ca scop transformarea școlii într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor școlari, a directorilor și cadrelor didactice pentru a-și adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. La nivelul familiei se urmărește întărirea legăturii părinților cu școala, implicarea în viața școlară a copiilor lor și acordarea de sprijin părinților prin consiliere și discuții individuale.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?