Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevii de la „Ion Mincu” fac diferența între E-uri otrăvitoare și E-uri sănătoase


„E-uri periculoase, aditivi și E-uri sănătoase” este titlul unei activități desfășurate de elevii clasei a XI-a E de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani. Cu această ocazie, liceenii au fost informați în legătură cu riscurile la care se supun prin consumarea alimentelor ce conțin E-uri cu efecte cancerigene, mutagene, toxice și neurotoxice (E621- glutamat monosodic) sau a celor care afectează ficatul și rinichii (E110, E102 – tartrazina). Totodată, elevii au aflat și despre existența E-urilor benefice pentru sănătatea organismului, de tipul vitaminelor (E10 1-vitamina B2 sau ribovlavina) sau a antioxidanților (E300 – vitamina C sau acidul scorbic; E306 – vitamina E).
„Pentru a proba beneficiile unei alimentații sănătoase, în cadrul evenimentului a avut loc o degustare de produse culinare fără aditivi alimentari. Evenimentul, coordonat de către profesoarele Cojocaru Ioana și Lemnaru Lucia, a avut loc cu acazia «Săptămânii Educației Globale», desfășurate în perioada 17 – 21 noiembrie, a cărei temă de anul acesta a fost «Siguranța alimentației»”, se precizează într-un comunicat semnat de profesoara Adriana Holbea, consilier educativ la Colegiul „Ion Mincu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?